Annons

Ryssland vill betala dopningsböter senare

Friidrott • Publicerad 1 juli 2020
Danil Lysenko. Arkivbild.
Danil Lysenko. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Ryska friidrottsförbundet har begärt mer tid för att betala hälften av böterna på 10 miljoner dollar för dopningsbrott – men har inte fått svar på sin begäran.

Halva summan, motsvarande 46,6 miljoner kronor, skulle enligt Internationella friidrottsförbundet (World Athletics, WA) betalas idag.

Annons

Den ryska nyhetsbyrån Tass uppger, enligt sajten Insidethegames, att förbundsordföranden Jevgenij Jurtjenko säger att förfrågan till WA "tyvärr lämnats obesvarad".

WA har uppgett att om inte Ryssland betalat böterna i tid kommer inte ryska friidrottare att få tävla alls internationellt. Sedan 2015 är det ryska friidrottsförbundet avstängt på grund av dopningsskandalen, men rena ryska friidrottare har fått tillåtelse att tävla under neutral flagg.

Ryska friidrottsförbundet straffas för att förbundsledare försökt förhindra utredningen av höjdhopparstjärnan Danil Lysenko som missat flera dopningstesttillfällen och därmed riskerar åtta års avstängning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons