Annons

Så fördelar RF återstartsmiljonerna

Nu är det klart att Riksidrottsstyrelsen (RS) fördelar totalt 798 miljoner kronor till idrottsrörelsen. Dels som återstartsstöd efter pandemin, och dels som kompensation för de verksamheter som har påverkats under pandemin.
Idrott • Publicerad 2 december 2021
Nu får idrotten miljoner i återstartsstöd efter pandemin. Genrebild.
Nu får idrotten miljoner i återstartsstöd efter pandemin. Genrebild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

400 miljoner kronor går till arbetet med återstart. 240 av dessa miljoner fördelas till samtliga specialidrottsförbund. Därutöver riktas bland annat 50 miljoner till idrott för personer med funktionsnedsättningar och till anläggningsstöd och utrustning för personer med funktionsnedsättningar, och ytterligare 50 miljoner går till de idrottsföreningar som rent verksamhetsmässigt har drabbats mest under pandemin.

Kompensationsstödet ligger på 398 miljoner kronor. 377 av dessa miljoner fördelas på 2 046 idrottsföreningar, och de återstående 21 miljonerna fördelas på 25 specialidrottsförbund.

"Det statliga stödet gör skillnad men vi är djupt oroade över de utmaningar både vi och samhället står inför. Ska idrottsrörelsen kunna laga revorna och göra mer behöver vi långsiktigt stöd för 2023 och 2024 och inte bara det utlovade extra stödet på 400 miljoner kronor för 2022. Många ungdomar mår sämre, rör sig mindre och upplever inte att de är trygga. Idrottsföreningen är både en plats för idrott och aktivitet men också gemenskap och en social tillhörighet där ungdomar mår bättre. Vi måste skapa förutsättningar för idrottsföreningarna att fortsätta göra skillnad", säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons