Annons

Sabinas sanslösa stim säkrade 20:e YA-cupguldet för Hammenhögs IF

Sabina Losell Hansen hade inte gjort ett enda spelmål för Hammenhög under hela säsongen.
Men när hon väl bestämde sig för att näta gjorde hon det med besked.
En hel handfull mål kom nämligen från 24-åringens fötter när Hammenhög besegrade Sjöbo med rekordnoteringen 15–2 (6–0) i onsdagens YA-cupfinal.
Publicerad 8 augusti 2018
Jubel i Hammenhögs IF efter YA-cupvinsten, den 20:e i föreningens historia. 15–2 mot Sjöbo talar sitt tydliga språk.
Jubel i Hammenhögs IF efter YA-cupvinsten, den 20:e i föreningens historia. 15–2 mot Sjöbo talar sitt tydliga språk.Foto: Malin Palm

– Fem mål har jag aldrig gjort i en och samma match och jag hade inte gjort ett enda spelmål den här säsongen. Men nu känns det skönt. Det bättrar på självförtroendet, sa Sabina Losell Hansen.

Att Sabina skulle få spela huvudrollen i finalföreställningen i 2018 års damcup var verkligen välregisserat. Hon har fått sin fotbollsuppfostran i IFK Simrishamn och är således bekant med varenda grästuva på Korsavad. Dessutom bor hon fortfarande i centrala Simrishamn, inte så värst många stenkast ifrån finalarenan.

Annons

Efter IFK Simrishamn fortsatte karriären i Skillinge och Gärsnäs innan hon inför den här säsongen bestämde sig för att gå över till Hammenhög.

– Det är verkligen inget jag ångrar i dag. Självklart trodde jag på finalvinst men jag hade inte tänkt tanken att jag skulle få göra fem mål!

Sabina inledde sin kanonad i den 28:e minuten med att peta in en retur efter Johanna Perssons kraftfulla långskott fram till 0–2.

0–3 kom efter en genomskärare från Frida Parkhagen. Sabina kom fri med Sjöbos storspelande målvakt Disa Hellwig och rullade kallt in bollen.

I slutet av halvleken drog en brutal regnskur in över Simrishamn men det verkade inte bekomma spelarna på plan.

– Nej, det var bara skönt. Det gjorde att det blev lite mer syre i luften, sa Sabina.

Femmålsskytten Sabina Losell Hansen.
Femmålsskytten Sabina Losell Hansen.

Uppenbarligen gjorde den friskare luften nytta för Sabina inledde den andra halvleken med två mål inom loppet av knappt tre minuter. 0–7 var ett skott utifrån och vid 0–8 sprang hon sig fri och hittade insidan av ena burgaveln.

1–11 blev Sabinas femte och sista mål innan hon blev utbytt och fick välförtjänt vila de sista 20 minuterna av matchen. Julia Mellberg slog en precis genomskärare som Sabina hann före Disa Hellwig på och kunde rulla in bollen i tom bur.

– Den typen av mål tycker jag bäst om, när man får en boll bakifrån och kan löpa ifrån försvararna, hinna först och slå in den.

Att siffrorna rann iväg till hela 15–2 överraskade Sabina Losell Hansen en del.

Annons

– Ja, jag trodde nog inte att det skulle gå så lätt. Sjöbo kämpade ändå på bra men vi var starkare.

Priset till Hammenhögs bästa spelare gick, om du inte räknat ut det redan, till Sabina.

Hammenhögstjejerna firade cupguldet med en gemensam middag på Röken i Simrishamn. Men eftersom det är träning redan på torsdagen och seriematch till helgen får det riktiga gillet vänta till efter säsongen.

Sabina Losell Hansen och Sofia Anker Kofoed, två av Hammenhögs målskyttar. Sjöbomålvakten Disa Hellwig var sitt lags bästa spelare, 15 insläppta till trots.
Sabina Losell Hansen och Sofia Anker Kofoed, två av Hammenhögs målskyttar. Sjöbomålvakten Disa Hellwig var sitt lags bästa spelare, 15 insläppta till trots.Foto: Malin Palm

Hammenhögstränaren Anders Palmér har varit med om mycket i sin karriär, med två SM-guld och tolv A-landskamper som främsta meriter. Nu kan han även ståta med ett YA-cupguld.

– Vi har en jättebred trupp och är bättre på varje position. Även om det var stor klasskillnad tycker jag att vi bjöd till med fint väggspel emellanåt. Att vi lyckades göra många mål är positivt och det tar vi med oss till det fortsatta seriespelet. Jag trodde att Sjöbo skulle backa hem mer än vad de gjorde men de försökte spela hela tiden. Och så hade de ju en jätteduktig målvakt, avslutade Anders Palmér.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons