Annons

Samuelsson fyra i jaktstarten – Nelin imponerade

Ledande Johannes Thingnes Bø, Norge, höll undan för rivalerna under söndagens jaktstart i världscupen i skidskytte.
Från svenskt håll missade Sebastian Samuelsson pallplats med liten marginal medan Jesper Nelin gjorde karriärsbästa.
Skidskytte • Publicerad 4 december 2022
Sebastian Samuelsson blev fyra i söndagens jaktstart. Här under torsdagens stafett.
Sebastian Samuelsson blev fyra i söndagens jaktstart. Här under torsdagens stafett.Foto: Anders Wiklund/TT

På den 12,5 kilometer långa distansen i finländska Kontiolax vann Johannes Thingnes Bø före landsmannen Sturla Holm Lægreid, trots skakigt skytte från Thingnes Bø i sista serien.

Bäste svensk var Sebastian Samuelsson som hade chans på pallplats efter att ha startat som fyra. Men efter en bom i sista liggande respektive sista stående fick han nöja sig med en fjärdeplats, precis som i lördags.

Annons

– Jag kände redan på tredje varvet att jag började bli lite trött. Hade jag varit piggare i spåret i dag hade det kunnat se lite annorlunda ut i sista skyttet. Tyvärr slinker det ut ett skott och jag får kriga på spurtvarvet, säger Samuelsson till SVT.

– Det är svårt med jaktstarter. De där bakom köttar på och själv försöker man bara bevaka sin position. Det blir lite annorlunda.

Toppnotering för Nelin

Även Jesper Nelin gjorde en fin insats med starkt skytte och klättrade två placeringar, till en sjätteplats. En stark prestation från 30-åringen som därmed satte personbästa i världscupen.

Tidigare toppnoteringen kom säsongen 2019–20 när Nelin var sjua i en masstart i Oberhof.

– Jag har steppat upp lite i år, känns det som. Det betyder jättemycket. Jag gör mycket bra saker i skyttet. Jag blev grymt stum på sista varvet men åkningen var bra i dag också, säger Nelin till SVT.

Ponsiluoma sköt bort sig

För Martin Ponsiluoma ställde skyttet till det. Med åtta bom hjälpte det inte att han var snabb i spåret, näst snabbast efter Thingnes Bø, och han föll från 13:e till 36:e plats.

– Jävla surt med skyttet. Det började dåligt och jag tror att jag åkte en runda för mycket i andra. Det spelar ingen roll nu men det var lite dåligt fokus. Jag hade bara skidåkarhuvudet med i dag, och inte skyttet. Det är tråkigt, säger han.

Peppe Femling klättrade rejält och blev 39:a, mycket tack vare snabb skjuttid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons