Annons

Samuelsson missade pallen efter fall

Ett tidigt fall på första varvet kostade Sebastian Samuelsson en pallplats. I fallet gick bössan sönder, vilket ledde till problem i sista skyttet.
Skidskytte • Publicerad 12 december 2020
Sebastian Samuelsson missade pallen i det sista skyttet. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson missade pallen i det sista skyttet. Arkivbild.Foto: Antti Aimo-Koivisto/AP/TT

Sebastian Samuelsson missade pallen i dagens skidskyttejaktstart i österrikiska Hochfilzen. Svensken slutade på en tionde plats efter två bom totalt, alla i sista stående skyttet.

Det blev i stället en fransk uppvisning, när både Quentin Fillon Maillet och Émilien Jacquelin sköt fullt och åkte in som etta och tvåa. Norska Johannes Dale blev trea.

Annons

Samuelsson gick ut som femma, 44 sekunder efter gårdagens sprintvinnare Johannes Dale. Fransmännen Fillon Maillet och Jacquelin gick ut strax bakom norrmannen.

Samuelsson började med en vurpa redan efter ett par hundra meter. Han tog sig upp relativt snabbt, men tappade nästan tio sekunder på täten.

– Man blir lite stressad, och man tappar ju lite känslan i åkningen, säger han till TT.

"Kunde knappt hålla i bössan"

Trots fallet sköt han felfritt. Nollor i de tre första skyttena innebar att han rullade in på vallen i det sista stående som trea. Men då kom missarna. Det blev två bom i sista skyttet.

– Kroken på bössan föll av i fallet. Det gör det svårt i stående skyttet, jag fattar inte hur jag sköt fullt första gången, säger Samuelsson.

Ett tidigt fall kostade alltså svensken en pallplats. Samtidigt sköt de båda fransmännen fullt och snabbt, och Fillon Maillet kunde köra in i mål 25 sekunder före sin landsman Jacquelin.

– Det är ingen ursäkt, men jäkligt tråkigt. Annars kände jag mig pigg i spåret, säger Samuelsson.

Stark insats av Nelin

Topp tio var hårt präglat av franska och norska åkare. Faktum är att Sebastian Samuelsson och Simon Eder var de enda åkarna i topp tio som inte var från Frankrike eller Norge.

– De gjorde det otroligt bra. Norge hade jättebra skidor i dag, det märktes när jag åkte bakom dem, säger Samuelsson.

Jesper Nelin gjorde också ett bra lopp, och åkte in på en fin femtondeplats.

Annons

– Äntligen funkar skyttet bra. Åkningen går lätt idag, jag får en fin resa med många bra ryggar, säger Nelin till SVT.

På söndag blir det stafett för herrarna.

– Norge och Frankrike är väl favoriter, sen kommer vi och Tyskland strax bakom. Nyckeln blir jobbet på vallen, säger Samuelsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons