Annons

Sanslös rusning efter biljetter

Intresset för den avgörande kvartsfinalen mellan Ystads IF och Lugi på fredag närmade sig kokpunkten på tisdagen, dagen efter YIF:s utjämning till 2–2 i matcher.När du läser detta finns risken att sittplatsbiljetterna i Sparbanken Skåne Arena i Lund redan är slut.
handboll • Publicerad 25 april 2017
Välfyllda läktare lär det bli i Sparbanken Skåne Arena i Lund på fredag när Lugi och Ystads IF gör upp om en SM-semifinalplats. Foto: Mårten Svemark
Välfyllda läktare lär det bli i Sparbanken Skåne Arena i Lund på fredag när Lugi och Ystads IF gör upp om en SM-semifinalplats. Foto: Mårten Svemark

– En uppmaning till alla ystadsbor som vill se matchen är att köpa biljetter fort för de kommer att ta slut, säger Ystads IF:s klubbchef Jörgen Hansson.

Det finns ett regelverk inom handbollförbundet som säger att bortalagets supportrar ska tilldelas tio procent av den totala publikkapaciteten, i det här fallet 3 500. Det skulle alltså innebära att YIF får 350 platser till sitt förfogande.

Annons

Redan i går eftermiddags hade YIF-kansliet gjort gång på 270 biljetter.

– Sedan säger reglerna att de biljetter som inte bortalaget sålt tre dagar före match ska gå tillbaka till hemmalaget men vi har haft en bra dialog med Lugi under hela matchserien och har kunnat göra vissa avvikelser där deadline inte inträffat så tidigt som tre dagar före match, fortsätter Hansson.

Med andra ord finns det eventuellt ett par dagar till på sig för YIF:are att försäkra sig om en biljett som garanterar en plats i det vita publikhavet.

Men lyckas man inte försäkra sig om en biljett via YIF behöver loppet inte vara kört.

– Nej, det finns ju alltid möjlighet att handla biljetter på nätet men då får man finna sig i att inte sitta bland YIF:are utan riskerar att hamna mitt bland Lugisupportrar.

Sparbanken Skåne Arena i Lund, skådeplats för fredagens dust, har ju som bekant ”Biblioteket” som öknamn.

I det första mötet kom 2 017 åskådare och Lugitränaren Tomas Axnér undrade då lite syrligt vad som ska till för att locka folk. I nästa match i Lund begav sig 2 432 personer till arenan och på fredag väntas alltså väsentligt fler bidra med sin närvaro.

När Lugi mötte Kristianstad i den avgörande SM-semifinalen i maj 2014 landade publiksiffran på 3 483. Chansen finns att den noteringen putsas.

– Möjligheten finns men det är lite för tidigt att säga. Vi säljer 3 000 sittplatsbiljetter men de resterande 500 platserna är ståplats och de säljs inte förrän på matchdagen, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i Lugi.

Det enda orosmomentet i nuläget i YIF:s supporterkretsar är egentligen var i Sparbanken Skåne Arena man kommer att placeras. I de tidigare mötena i Lund har YIF-klacken huserat på ena långsidan men Jörgen Hansson fruktar att man nu kommer att få hålla till på kortsidans utdragbara så kallade teleskopläktare.

Annons

– Vi har betalat för sittplatsbiljetter men på den läktaren finns ju inga stolar. En sittplats för mig är en stol, säger Jörgen Hansson.

Lugis Patrik Bengtsson garderar sig dock:

– Jag tycker att det är sittplatser även om där inte är stolar. Det är en bänkvariant men det räknas absolut som sittplatser, säger Bengtsson och påpekar att YIF fått mer än sina överenskomna tio procent av hallkapaciteten.

– Det går in 3 500 personer i arenan men bara 3 000 är sittplatser och av dessa har YIF fått 350 som de har på sig att sälja fram till fredag lunch.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons