Annons

Sjöström till final: "Har en bra lägstanivå"

Sarah Sjöström fortsätter att övertyga i sim-EM i Rom. Hon var snabbast av alla i försöken och även snabbast i semifinalen på 50 meter fritt på tiden 24,27.
Simning • Publicerad 15 augusti 2022
Sarah Sjöström tog sig till final på 50 meter fritt.
Sarah Sjöström tog sig till final på 50 meter fritt.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sarah Sjöström fortsätter visa god form i sim-EM. Efter guldet på 50 meter fjäril, där hon för 14:e gången simmade under 25 sekunder, och silvret på lagkappen tog hon sig enkelt vidare till final även på 50 meter fritt.

– Det var ganska bra, jag är nöjd med det jag försöker simma så fort som min teknik klarar av, säger Sjöström till SVT.

Annons

Hon var snabbast av alla i semifinalen på tiden 24,27. En förbättring med 23 hundradelar jämfört med försöken, där hon också var snabbast.

– Jag känner att jag har en bra lägstanivå. Nästan varje gång jag har hoppat i på 50 meter fritt så har jag legat där runt låga 24, säger Sjöström hon.

Men det finns fortfarande saker att slipa inför finalen.

– Det är bara... Simning är så tekniskt. Man kan gå 100 procent men är tekniken inte 100 så spelar det ingen roll. Vi får se om det släpper lite till i morgon, jag hoppas det.

Även Sara Junevik simmade i semifinalen och slog personligt rekord med en hundradel på tiden 25,55. Det räckte ändå inte till en finalplats då hon kom sist i sin semifinal.

– Ett personbästa är alltid ett personbästa oavsett hur lite det är, jag vet att jag gjorde 25,30 på träning innan vi åkte, jag vill komma ner där igen, säger Junevik till SVT efter sin missade finalplats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons