Annons

Sarah Sjöström tar paus från tävlandet

Sarah Sjöström tar en paus från tävlandet. Anledningen är armbågsskadan som hon nu ska fokusera på att rehabilitera, skriver Sjöström själv på sociala medier.
Sport • Publicerad 5 september 2021
Sarah Sjöström under OS-simningen i Tokyo. Arkivbild.
Sarah Sjöström under OS-simningen i Tokyo. Arkivbild.Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/TT

Hon uppger att beslutet togs i samråd med träningsteamet tidigare i år, för att se till att hon inte överbelastar armbågen tidigt på säsongen.

Hon är tillbaka i tävlingssammanhang i november och december.

Annons

Det var i februari som Sarah Sjöström bröt sin högra armbåge. Knappt ett halvår senare tog simstjärnan OS-silver i Tokyo på 50 meter fritt.

Vid säsongens första tävling i International Swimming League (ISL) den 26 augusti satte hon världsårsbästa på samma distans med tiden 23,50.

Bara en vecka senare var hon ännu vassare med 23,17, nytt ISL-rekord och bara 24 hundradelar över världsrekordet, inte långt från hennes personbästa.

Efter OS-silvret rankade Sjöström själv medaljen som en av hennes största prestationer med tanke på vad hon varit med om.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons