Annons

Schmeichel lämnar Leicester – klar för Nice

Målvaktsveteranen Kasper Schmeichel lämnar Leicester City efter elva år i klubben. Dansken har presenterats av franska klubben Nice på deras .
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
Kasper Schmeichel är klar för Nice. Arkivbild.
Kasper Schmeichel är klar för Nice. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Ligue 1-laget OGC Nice fortsätter sin storsatsning. Klubben har presenterat den 35-årige danske målvakten Kasper Schmeichel.

"En viking kommer. Vi är stolta över att kunna presentera Kasper Schmeichel till Nice", skriver klubben på Twitter.

Annons

35-årige Kasper Schmeichel lämnar Premier League och Leicester efter elva år i klubben. Han anslöt 2011 och spelade närmare 500 matcher, tredje flest i klubbens historia, och bar kaptensbindeln.

Schmeichel var en vital del när Leicester mot alla odds lyckades vinna Premier League-titeln 2015–2016.

Han stod i mål alla matcher när Danmark tog sig till EM-semifinal i fjol. Schmeichel är också kapten för landslaget.

"Under Kaspers tid med oss, speciellt som kapten och vice-kapten, har han alltid varit villig att sitt ansvar och leda laget. Hans närvaro och ledarskap, både på och utanför plan, talar sitt tydliga språk om honom som professionell fotbollsspelare och honom som människa. Han kommer alltid att vara en del av vår familj", säger Leicesters ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha i ett uttalande på klubbens hemsida.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel titelår för Leicester. Rätt är 2015–2016.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons