Annons

Schön hemma igen efter VM Gärsnäskillen är inte nöjd med placeringen som fyra

Ola Schön kom i går kväll hem till Sverige efter VM-spel i Japan. En fjärdeplats blev det till slut efter en snöplig förlust mot Tyskland i bronsmatchen.
Sport • Publicerad 17 juli 2007

Det svenska landslaget är populärt i Japan. Utöver att spela matcher fick Ola och hans landslagskollegor besöka skolor. Där fick de berätta om Sverige och om hur livet är här.

– Jag tror de gillar oss för att vi är lite större och ser annorlunda ut, vi är exotiska helt enkelt. Vi var väldigt populära där, berättar Ola.

Annons

Om man i stället inriktar sig på den sportsliga delen av resan så gick det inte lika bra.

Efter att ha vunnit över Frankrike i premiärmatchen blev det förlust mot hemmanationen i den and-ra matchen.

Japan hade läst på sin läxa bra och visste hur varje spelare i de svenska laget spelade. I vanliga fall försöker lagen läsa av motståndarnas anfallsspel. Japanerna gjorde tvärtom. De hade studerat Sveriges alla matcher sedan EM och hade på sättet full koll på Sveriges.

– De väntade in hur vi ställde upp i försvaret sedan spelade de efter hur vi stod uppställda. Det är vi inte vana vid. Det är ett nytt system för oss. Efter förlusten mot Japan stod Tyskland för motståndet i bronsmatchen. Matchen som präglades av regn och jämnt spel. Till slut lyckades – med en del tur– Tyskland få in en touchdown som skulle visa sig vara avgörande.

Det blev förlust med 7– 0. Ola förklarar att han inte alls är nöjd med placeringen i turneringen men han är nöjd med sitt egna spel. Sveriges försvar – där Ola spelar – skötte sig ypperligt, i synnerhet mot Tyskland. Att USA till slut stod som segrare är inte något som Ola hurrar över. Han förklarar att med det spel som Japan visade upp förtjänade de att vinna.

– Försvaret skötte sig utmärkt. Men man märkte mot till exempel Japan att de är en liga bättre, men vi stod upp bra ändå. Efter tre matcher på sex dagar kan det vara skönt att återigen komma hem. En veckas ledighet är vad han har fått från sin klubb Limhamn sedan väntar elitspel i Sverige. En stor skillnad gentemot VM där det var 25 000 personer på läktarna som mest. VM spelades på två arenor, en som tog 8 000 personer och en som tog 25 000.

– Jag är väldigt imponerad över hur allting har fungerat i Japan. Allt var så disciplinerat, förklarar Ola.

Några NFL-bud har ännu inte dykt upp. Men drömmarna finns kvar hos Ola. Men nu efter allt resande världen över kan det vara skönt att komma hem till lugnet på Österlen.

Det är ganska skönt att komma hem igen va?

– Ja, det är ganska skönt. Nu får man lite tid att vila, avslutar Ola.

Robin Nilsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons