Annons

Sebastian Rasmusson till Skurup

Det blir till stora delar ett helt nytt – och yngre – Skurup som ger sig in i division 1-spelet till hösten. Samtidigt som klubben tappar massor av rutin tillkommer nya unga spelare.
Sport • Publicerad 6 juli 2007
Sebastian Rasmusson
Sebastian RasmussonFoto: 

Förändringens vindar sveper således genom klubben. Sedan tidigare är det klart att Karl Pettersson, lärare på handbollsgymnasiet i Ystad, blir ny tränare efter Kenneth Andersson som gått till Kristianstad. Karl får vid sin sida Mikael Sandqvist som blir lagledare.

Samtidigt försvinner en del etablerade spelare av en eller annan anledning.

Annons

Patrik "Palle" Nilsson slutar på grund av sin knäskada och också Jonas Persson liksom Mattias Lindkvist lägger skorna på hyllan. Därutöver flyttar Andreas Agerborn hem till Skövde igen medan målvakten Daniel Milakovic följer tränaren Kenneth Andersson till Kristianstad.

– Dessutom är det frågetecken för Erik Hagelin som stannar i klubben men som kanske får svårt att få tiden att räcka till på grund av jobb och att han startat en firma, säger Mats Kleman i Skurups HB. Men Skurup har samtidigt fått påfyllning utifrån.

I går signerade exempelvis IFK Ystads talangfulle högernia Sebastian Rasmusson på övergångspappren för klubben. Sebastian, som tidigare deklarerade att han ville ta ett sabbatsår, har således nu tänkt om. Från Ystapågarna kommer också förstaårssenioren Wilhelm Hansmark.

– Men ingen av dessa spelare är klara och vi har ännu inte börjat förhandla med IFK Ystad ännu, poängterar Mats Kleman.

Sedan tidigare är det klart att Alexander Mårtensson (vänster/högernio) och Mikael Persson (mittsex) går från Björnen till Skurup

Därutöver flyttar klubben upp en del egna juniorer, bland annat målvakterna Olof Nilsson och Tobias Larsson som nu kommer att komplettera Pelle Andersson och Petter Rankell.

Det känns som en rätt betydande föryngring…

– Jo, men det har samtidigt varit tanken att få spelare som inte slutar efter ett eller två år utan som kan stanna lite längre i klubben, fortsätter Mats Kleman som påpekar att det trots allt finns flera rutinerade spelare kvar i laget, exempelvis Tobias Pettersson, Jesper Andersson, Tony och Dennis Persson och Daniel Lind.

Samtidigt signalerar han för att det kan komma ytterligare förstärkning.

– Spelartruppen är inte helt spikad. Vår förhoppning är att vi kan knyta till oss ytterligare ett par spelare, en niometersspelare och en mittsexa, avslutar Mats Kleman.

Annons

Tilläggas kan att Skurup just nu har sommaruppehåll och att den kollektiva träningen återupptas om några veckor.

Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons