Annons

Seger för Pandora i Dalhemscupen

Det gick riktigt bra för Ystadslagen vid den stora Dalhemsturneringen i helgen. Allra bäst gick det för Pandora som hade två flicklag i final varav det blev en slutseger.
Sport • Publicerad 4 november 2008

Fullträffen kom i flickor C 2 där Pandora lyckades försvara sina guldmedaljer från förra året vid årets upplaga av Dalhemscupen i handboll. Tjejerna vann sin grupp efter segrar mot Lugi, Eslöv, HK Malmö och en oavgjord match mot Önnered HK 1. I semifinalen besegrades Önnered HK 2 med uddamålet och i finalen vann tjejerna över värdklubben Dalhem med 7–6.

Turneringssegern grundlades med en stabil målvaktsinsats av Lykke Winberg och ett starkt kollektivt försvarsspel. Ett stort grattis till Sara Strand som blev vald till matchens lirare i finalen.

Annons

Flickor C var nästan lika framgångsrika. Töserna tog sig till finale där det dock blev förlust med 3–5 mot IFK Trelleborg.

Stor framgång hade också Ystads IF där man deltog med två jämnstarka lag i pojkar A.

Båda gick till semifinal men båda fick ge sig med minsta möjliga marginal. YIF 1 förlorade med 15–14 mot OV Helsingborg och YIF 2 fick ge sig med 12–11 mot Ankaret.

Med lite flyt hade det således kunnat bli en ren YIF-final. Klubbens C-pojkar lyckades visserligen inte ta sig till A-slutspel men vann B-slutspelet efter en klar seger, 14–6, mot Eslöv i finalen.

Totalt deltog 103 lag i turneringen vilka tillsammans spelade 286 matcher.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons