Annons

Seger opererad – blir borta länge

Svenska lagkaptenen Caroline Seger har tvingats operera den häl som besvärade henne under sommarens fotbolls-EM.
"Jag gav allt jag hade men denna gång måste jag däremot kasta in handduken", skriver hon.
Fotboll • Publicerad 15 augusti 2022
Caroline Seger har tvingats operera hälen. Arkivbild.
Caroline Seger har tvingats operera hälen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Det var under EM i England som Caroline Seger märkte att någonting var rejält fel med den häl som orsakat stundtals orsakat stor smärta.

"Jag har pressat min kropp i mer än 20 år. Jag har sagt ja när den skrikit nej. Jag har hela tiden flyttat gränser för att alltid kunna delta", skriver den svenska kaptenen på Instagram.

Annons

"I EM:s andra match mot Schweiz kände jag att det brände till i hälen och efteråt kunde jag knappt gå på min vänstra fot. En magnetröntgen visade en ruptur i hälsenan… De följande dagarna var ovissa och väldigt jobbiga, men tack vare vår fantastiska sjukgymnast Annika Näsmark – som än en gång hjälpte mig att bevisa motsatsen – kom jag tillbaka. Vi alla minns däremot utgången och uttåget ur EM."

Nu har 37-åringen tvingats till operation och ser ut att bli borta en längre tid, men kommer därefter spela vidare.

"Jag gav allt jag hade men denna gång måste jag däremot kasta in handduken. Operationen är nu klar. Nu får jag tyvärr vara utan min älskade fotboll ett tag men jag är fast besluten om att komma tillbaka. Jag är inte klar. Jag vill avsluta på mitt sätt och mitt sätt är inte fullbordat", skriver hon.

Caroline Seger har spelat 229 landskamper för Sverige.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons