Annons

Seglingarna i Marstrand flyttas – till havs

Segling • Publicerad 1 juli 2020
Tidigare har matchracingen avgjorts i inloppet till Marstrand. Nu flyttas de ut till havs för att undvika folksamlingar över 50 personer. Arkivbild.
Tidigare har matchracingen avgjorts i inloppet till Marstrand. Nu flyttas de ut till havs för att undvika folksamlingar över 50 personer. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Seglingens världstour i Marstrand kommer att avgöras till havs. Matchseglingen flyttas för att undvika att det ska samlas publik i grupper över 50 personer.

"Vi önskar ingen publik i anslutning till tävlingarna", säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig i ett pressmeddelande.

Annons

Tidigare år har tävlingen avgjorts i det södra inloppet till Marstrand där publiken har kunnat se seglingen på nära håll. Men i år blir det annorlunda.

Beslutet har fattats av arrangörerna i samråd med Kungälvs kommun och polisen. Intresserade uppmanas i stället att följa evenemanget via tv-sändningar i olika sportkanaler. Förutom flytten längre ut på havet, så har alla publikaktiviteter ställts in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons