Annons

Serviceman döms efter dopningshärva i Seefeld

En österrikisk serviceman erkänner att han hjälpt den dopningsanklagade läkaren Mark Schmidt.
Nu döms mannen, som är i 35-årsåldern, till ett års fängelse villkorligt och 3 360 euro (motsvarande omkring 35 000 kronor) i böter, rapporterar nyhetsbyrån APA.
Dopning • Publicerad 13 juli 2020
Ytterligare en person döms i dopningshärvan från VM i Seefeld. Arkivbild.
Ytterligare en person döms i dopningshärvan från VM i Seefeld. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Utredningen efter bloddopningsskandalen från skid-VM i Österrikiska Seefeld i fjol är omfattande och inkluderar 21 idrottare.

Den tyska läkaren Mark Schmidt, som anses vara hjärnan bakom härvan, står åtalad och rättegång väntar i september.

Annons

Nu döms en serviceman, som erkänt brott, att han hjälpt Mark Schmidt överföra tillväxthormoner till de dopningsdömda längdskidåkarna Max Hauke och Dominik Baldauf.

Servicemannen hävdar också att Schmidt bett honom att överlämna dopningsklassade preparat till den tidigare alpina världsmästaren Hannes Reichelt, men han kunde inte bekräfta att leveransen kommit fram.

40-åriga Reichelt har tidigare varit under lupp för att ha använt otillåtna medel, men utredningen lades i fjol ner på grund av brist på bevis.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons