Sheffield Wednesday vann i Ystad

(uppdaterad version 21.39) Närmare 800 personer tog tillfället i akt att se engelska division 1-laget Sheffield Wednesday på Ystads idrottsplats.
Sport • Publicerad 21 juli 2002

YIF stod upp bra, framför allt i första halvlek, och behöver inte skämmas för sin insats men som väntat var det ändå gästerna från England som vann. 0-3 slutade vänskapsmatchen i fotboll. - Vi mötte ett bra lag som har ett helt annat tempo och en bättre teknik än vad vi har. I stort tycker jag att vårt försvarsspel fungerade bra men jag önskar att vi kunde haft lite mer boll och spelat mer anfallsfotboll. Hur som helst var det en bra genomkörare för oss, summerade YIF:s tränare Allan Lundbladh. Rapporter före matchen talade om att upp emot 500 engelska supportrar skulle komma till Ystad. Så många kom aldrig. Ett par hund-ra Owls-supportrar fanns på plats och följde lagets sista match innan det var dags att åka hem. Publiken fick se ett riktigt drömmål när Sheffield W tog ledningen i 25:e minuten. Holländske tvåmetersanfallaren Gerald Sibon satte en frispark från långt håll rakt upp i krysset. Sibon nickade sedan in 2-0 elva minuter in i andra halvlek. Shefki Kuqi kunde utöka till 3-0 från straffpunkten i 69:e minuten men sköt över och så hårt att bollen nästan träffade resultattavlan. I stället var det Tony Crane som fastställde slutresultatet kort före full tid. Ystads IF-Sheffield Wednesday 0-3 (0-1) Målen: 0-1 (25) Gerald Sibon, 0-2 (56) Gerald Sibon, 0-3 (86) Tony Crane.