Annons

Sjöbotjej tog SM-brons i juniordubbel

Vid ungdoms-SM i bordtennis, som avgjordes i Arena Skövde, blev det en sydöstskånsk medalj. Det var Sjöbotjejen Annie Hedlund som i par med Alva Themnér, Eslövs AI, tog brons i damjuniorernas dubbelturnering.
Publicerad 7 maj 2019
Foto: Janerik Henriksson/TT

Annie Hedlund från Sjöbo BTK är en van SM-medaljör från sina ungdomsår. Inte minst hennes dubbelspel har skördat framgång på nationell nivå.

Den här gången spelade hon i par med Alva Themnér, som tog brons i singelspelet. Annie och Alva var semifinalseedade och paret lyckades således infria dessa förväntningar.

Annons

Paret vann två matcher, där kvartsfinalen blev stentuff. Det helskånska paret segrade med knappa 11-9 i skiljeset. I semifinalen förlorade de mot toppseedade Jennie Edvinsson, Halmstad och Alma Rööse, Arvika, med 3-1 i set.

I singelspelet hade Annie en smula otur i lottningen. Efter två segermatcher ställdes hon mot blivande slutsegraren Jennie Edvinsson och förlorade med klara siffror. En femteplats är dock inte fy skam bland landets 17-årstjejer.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons