GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny morgonrutin tog Sjöström till OS-final

Sarah Sjöström är klar för final i OS-simningarna på 100 meter fritt – bland annat tack vare en ny morgonrutin.
Olympiskt • Publicerad 29 juli 2021
Sarah Sjöström är klar för OS-final på 100 meter fritt.
Sarah Sjöström är klar för OS-final på 100 meter fritt.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

På 100 meter fjäril simmade Sarah Sjöström som snabbast i försöken för att sedan successivt bli långsammare och hon var långt ifrån medalj.

Planen var att vända på det till 100 meter fritt – och det har funkat hittills.

Svenskan inledde visserligen relativt långsamt, men simmade upp sig och slutade tvåa i sin semifinal på 52,82 – fjärde bästa tid i semifinalerna och nio hundradelar snabbare än i försöken.

– Jag är så otroligt nöjd. Jag har aldrig varit med om att det krävs så tuffa tider på 100 frisim i en semifinal. Så jag är otroligt glad för det, säger hon.

"Mer fartjobb"

Eftersom finalsimningarna i Tokyo ovanligt nog ligger under förmiddagspassen har den svenska simstjärnan dock fått ändra sina rutiner lite, berättar hon efter loppet.

– Jag är inte så rutinerad när det kommer till det. Senast var OS 2008 (finalpass på morgonen), det är ganska länge sedan, säger hon.

– Jag provar att köra lite mer fartjobb på uppvärmningen och känner att det funkar bra. Annars brukar min uppvärmning vara jättelugn simning.

Coleman utanför final

Det räckte till en ny finalplats i Tokyo. Finalen på 100 meter fritt avgörs natten till fredagen, svensk tid.

– Jag kommer att försöka simma på samma sätt och hoppas att kroppen är lite piggare på första längden, att speeden kommer lite mer av sig själv, säger Sjöström.

– Jag ser inte mig själv som någon medaljfavorit. Om jag kan förbättra mig lite till och simma på samma tid som på startsträckan i lagkappen (52,62) så skulle jag bli jättenöjd.

Hon blir den enda svenskan i finalen, eftersom Michelle Coleman bara blev sjua i sin semifinal och tiden, 53,73, inte räckte till.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.