Annons

Skadedrabbat Hammenhög föll mot nykomling

Hammenhög är ett etablerat division 1-lag medan Trelleborgs FF är nykomling i samma serie. När lagen träningsspelade i helgen var det dock Trelleborg som drog det längsta strået och vann med 4–1 (1–1).
fotboll • Publicerad 17 mars 2019
Cecilia Temler gjorde Hammenhögs mål mot Trelleborgs FF.
Cecilia Temler gjorde Hammenhögs mål mot Trelleborgs FF.

– Det låter kanske inte så bra att förlora med de siffrorna mot en nykomling men jag är faktiskt inte det minsta orolig. Jag vet vad tjejerna kan och när vi får tillbaka de närmare tio skadade spelarna kommer vi att höja oss, sa HIF-tränaren Anders Palmér.

Förra helgen gjorde Hammenhög en kanonmatch och slog Asarum med 3–2 men mot Trelleborg kunde man inte ställa upp med riktigt samma lag. Josefine Rydle, Angelica Fridh, Azra Tokovic, Sofia Anker Kofoed, Frida Parkhagen och Nizella Damm saknades och dessutom blev Maria Rix och Annika Wedin justerade under matchens gång.

Annons

– Sett till förutsättningarna tycker jag att vi genomförde matchen på ett helt okej sätt. I den första halvleken anser jag till och med att vi var det bättre laget, fortsatte Palmér.

Cecilia Temler gav Hammenhög ledningen efter hörna men Trelleborg hann med att kvittera innan den första halvleken var över. I den andra orkade inte Hammenhög hålla spelet uppe på samma sätt.

– Skadorna satte sin prägel. Framför allt saknade vi spets, till skillnad från Trelleborg som var bättre på den punkten. Sedan blev siffrorna lite onödigt stora. De fick göra sitt tredje och fjärde mål i slutskedet. Det var en lite rörig halvlek.

På grund av skadorna har Hammenhög ställt in sin träningsmatch mot LB07, som var tänkt att spelas på tisdag. Nästa match blir i stället mot Spjutstorp på lördag. Sedan väntar även Borgeby och Skurup innan serien startar i mitten av april.

– Fördelen med den här matchen var i alla fall att vi kunde kartlägga Trelleborg inför serien. De kunde inte göra detsamma med oss eftersom vi saknade stora delar av startelvan, avslutade Anders Palmér.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons