Annons

Skador stör IFK Ystad

Robert "Knirr" Andersson. André Olsson. Anders Jacobson. Och eventuellt Linus Rasmussen. Så ser IFK Ystads frånvarolista ut inför Skånederbyt mot IFK Trelleborg.
Sport • Publicerad 4 november 2008
Robert "Knirr" Andersson i IFK ystad.
Robert "Knirr" Andersson i IFK ystad.Foto: 

Robert Anderssons axelskada är till och med så allvarlig att han i veckan aviserade att hans karriär är över. André Olsson dras med en meniskskada och väntar på operation. Det är oklart hur länge han blir borta.

- Han har nog sprungit ganska länge och haft problem med menisken, säger Krister Lindgren, IFK:s tränare.

Annons

Anders Jacobson har varit skadeförföljd en längre tid och har nu problem med ett mellanben i foten.

- Men jag tror att han ska vara klar igen till söndag, säger Lindgren och syftar på derbyt mot Ystads IF.

Till onsdagens match mot IFK Trelleborg är Jacobson emellertid inte spelklar. Axelskadade Linus Rasmussen kan även han tvingas se matchen från sidan, men eventuellt kan han delta i försvarsspelet.

Krister Lindgren försöker se positivt på matchen trots skadeläget, men samtidigt ger han en vink om hur viktiga spelare som Robert Andersson och Linus Rasmussen är för laget.

- Båda saknades mot Redbergslid senast och alla var helt handfallna från start. Rent ledarskapsmässigt betyder de mycket, säger Lindgren. Den matchen förlorade IFK med 40-29. Det var ett rejält fall från matchen innan då laget besegrade H 43 i Österporthallen. Och det är på hemmaplan IFK har lyckats hitta den vinnande kämpaglöden. Det är där laget tagit sina fyra poäng.

- Vi har gått på fajt hemma, säger Lindgren, som trots två hemmavinster (Guif och H 43) inte är särskilt nöjd med spelet IFK presterat i ÖP-hallen.

Mycket talar för att IFK Ystad måste plocka fram sin starkaste kämpaglöd om det ska bli hemmavinst även mot IFK Trelleborg. För gästerna lär göra allt för att sälja sig dyrt. IFK Trelleborg är i stort poängbehov efter att ha inlett seriespelet med idel förluster.

- Har nu Trelleborg målat upp denna matchen som en krismatch så kan vi hjälpa dem med det. Men vi tar inte matchen som en måstematch. Om livet tar slut om man gör en dålig match så blir det svårt att hantera förluster, säger Krister Lindgren, som mitt i skadeeländet även haft saker att glädja sig åt i veckan.

- Vi har haft en bra träningsvecka och Niclas Ekbergs succé i landslaget är bara positivt för hela laget.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons