Annons

Rasismskandal – gick av planen i CL-mötet

Tisdagens Champions League-möte mellan Paris Saint-Germain och Basaksehir avbröts efter att fjärdedomaren anklagats för att ha uttalat sig rasistiskt mot en medlem av Basaksehirs tränarstab. Matchen kommer att spelas klart på onsdagen.
Fotboll • Publicerad 9 december 2020
Fjärdedomaren diskuterar med Basakehirs tränare.
Fjärdedomaren diskuterar med Basakehirs tränare.Foto: Francois Mori/AP/TT

Champions League-matchen mellan Paris Saint-Germain och Basaksehir i den franska huvudstaden avbröts efter 15 minuter. Detta efter det att bortalaget klivit av planen och vägrat att fortsätta matchen. PSG klev samtidigt av planen i solidaritet med det turkiska laget.

Förre forwarden Pierre Webo, medlem av Basaksehirs ledarstab, visades ut, och anklagade fjärdedomaren för rasistiska uttalanden. I Viaplays sändning kunde man höra Webo fråga domaren varför han använde ett rasistiskt uttryck, och även höra fjärdedomaren uttala sig.

Återupptas på onsdagen

Annons

Enligt nyhetsbyrån Reuters sade fjärdedomaren på rumänska: "Den svarta där borta. Gå och kolla vem han är. Den svarta där borta, det är inte möjligt att agera på det där sättet".

Senare under kvällen meddelade Uefa att matchen kommer att återupptas på onsdagen, men med ett annat domarteam. Man kommer även att starta en "noggrann utredning kring vad som hände".

Basaksehir skrev också på Twitter att man har valt att inte återuppta matchen.

"Våra spelare har tagit beslutet att inte gå tillbaka på planen efter att vår assisterande tränare Pierre Webo har utsatts för rasistiska uttalanden från fjärdedomaren", skriver klubben.

Presidenten kommenterar

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan skriver på Twitter att han tror att Uefa kommer att vidta de åtgärder som är nödvändiga.

"Vi är ovillkorligen emot rasism och diskriminering inom sport och alla områden i livet", skriver han.

PSG skriver i ett uttalande att klubben de senaste 15 åren lett kampen mot diskriminering och fortsätter att göra det för att utrota den i alla former.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons