Annons

Skånska tennismästare i suverän stil

Alexander Olsson och Christoffer Persson är två tennistalanger från sydöstra Skåne - som nu har svarat för samma härliga bedrift.
Sport • Publicerad 18 mars 2002

Båda har blivit skånska mästare utan att släppa ifrån sig ett enda set på vägen mot segerpokalen. Alexander Olsson, Ystads Tennisklubb, och Christoffer Persson, Skurupskille som representerar Svedala, slog till när DM avgjordes i Båstad. Alexander vann juniorklassen och 13-årige Christoffer tog hem P14. Mest överraskade Christoffer som inför tävlingen var rankad femma i Skånes 14-årsklass. Skurupsgrabben spelade sammanlagt fyra matcher och vann samtliga i raka set. I finalen besegrades Sebastian Vainike, Helsingborg, med 6-1, 6-4. I och med triumfen i DM får Christoffer representera Skåne i distriktsturneringen Pirres Pokal i Ronneby. Dessförinnan gör han upp med Sveriges bästa i SM i Göteborg. Alexander Olsson blev skånsk mästare i singel för femte gången i ordningen, nu i juniorklassen. Han gick också fram som en ångvält och vann finalen över Niklas Bjuvhag, Malmö, med 6-4, 6-1. I dubbel spelade han tillsammans med Malmökillen Kristoffer von Scheele men paret tvingades lämna wo i semifinalen sedan Kristoffer skadat sig. Sedan tidigare har YTK-Alex ett DM-guld i dubbel. Nu blev det ändå en sydöstskånsk dubbelframgång. Christoffer Persson hade nämligen ett lyckat samarbete med Ystads Lukas Larsson i P14-dubbeln där paret gick till semifinal. I singelturneringen gick Lukas till kvarten. Ännu bättre gick det för Lukas i Vårvinterslicen som spelades i Lund. Där gick YTK:aren till final i 14-årsklassen som han förlorade mot Hampus Stenberg i två raka set. På hela taget var det ändå en jättefin insats av Lukas. Alexander Olsson var framgångsrik i Näsbypark där Junior Open samlade de bästa från Sverige. Alex slutade på andra plats i P16 som lockade 64 deltagare och visade därmed att han är på god väg att hitta formen igen efter en del sjukdomar. Storspelet plockades fram inte minst i kvartsfinalen mot Jesper Brunström, landslagsspelare och Sverigetvåa i P15, och det räckte till seger med 9-7, 6-2. Semin mot Niklas Bjuvhag vanns något lättare innan äventyret tog slut i finalen mot Pontus Norberg, Kramfors.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons