Annons

Skidstjärnan tränare i nytt skidskyttelandslag

Den tvåfaldige OS-guldmedaljören i skidor, Daniel Richardsson, byter sport. Han blir tränare i ett nybildat juniorlandslag i skidskytte.
Skidskytte • Publicerad 1 juni 2023
Daniel Richardsson. Arkivbild.
Daniel Richardsson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

"Jag har jobbat med längd och parasport tidigare, så det här blir spännande och något helt nytt. Det ska bli kul att jobba med unga, motiverade och talangfulla åkare och jag är riktigt imponerad efter den här helgen", säger Richardsson i ett pressmeddelande.

Skidskyttets nya landslag har redan haft en första samling. Tanken är att juniorverksamheten främst ska vara koncentrerad till skolloven. Satsningen på 17-20-åringarna görs för att säkerställa framtiden.

Annons

"Vi har ett junior-VM på hemmaplan i Östersund 2025 och eventuellt ett OS i Sverige 2030, så det känns helt rätt att göra denna satsning", säger skidskytteförbundets sportchef Anna Maria Uusitalo.

Richardsson är en av två tränare i juniorlandslaget, den andra är den förra skidskytten Emelie Walheim.

Richardsson har efter den avslutade karriären bland annat jobbat som guide till parasportskidåkaren Zebastian Modin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons