Annons

Skrälledning i British Open – tung svenskdag

British Open har inletts. Det blev en tung dag för svenskarna.
Golf • Publicerad 14 juli 2022
Cameron Young har inlett The Open spektakulärt.
Cameron Young har inlett The Open spektakulärt.Foto: Gerald Herbert/AP/TT

I år fyller golfturneringen 150 år och spelas på banan i St Andrews i Skottland. Det är 30:e gången The Open spelas på just St Andrews.

Förhandsfavoriten, nordirländaren Rory McIlroy, stod för en stark första runda. Han tog sig runt banan på 66 slag, vilket är sex slag under par.

Annons

Amerikanen Cameron Young, som för första gången tävlar i The Open, bräckte förhandsfavoriten och avslutade sin runda på endast 64 slag, alltså åtta slag under par.

– Jag tror att varje gång man är i täten på ett stort mästerskap eller på något PGA Tour-evenemang, så blir man, uppriktigt sagt, mer och mer bekväm för varje gång, säger amerikanen, som är rankad 32:a i världen, enligt nyhetsbyrån AFP.

Norske supertalangen Viktor Hovland tog sig runt på fyra slag under par.

För svenskinslagen i turneringen, Alexander Björk och Henrik Stenson, gick det sämre. Båda tog sig runt på 75 slag, tre över par, och hittas på delad 120:e plats.

Amerikanen Tiger Woods, trefaldig The Open-mästare, har inlett tävlingen uselt. Han noterade nämligen hela 78 slag på torsdagens runda. Det innebär att han hittas på 146:e plats. Totalt deltar 156 spelare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons