Skurup gladde i egen cup

De avslutande tre dagarna i Gåsacupen innehöll ingen klassvinst för lokala lag. Däremot var Skurup riktigt nära att gå hela vägen i P15-klassen.
Sport • Publicerad 4 november 2008
Skurups P11-killar, i grönt, gjorde en stark insats i Gåsacupen. Laget gick till semifinal och slutade fyra i turneringen. Bild: Thomas PerssonFoto:

Skurup gjorde en stark turnering och tog sig till final efter att ha besegrat Husie i semifinalen med 4-3. I finalen väntade erkänt starka Åkarp, som slog ut Sjöbo med 2-0 i den andra semifinalen.

Finalen blev jämn och spännande. Den gick till golden goal-avgörande, där Åkarp drog det längsta strået och avgjorde genom att göra 2-1.

- Det var starkt av Skurup att gå så långt och Åkarp vann ändå Skåneserien. Skurup gjorde en jäkla bra prestation, säger Rosa Persson, tävlingsledare i arrangerande Skurup.

Även i P11-klassen tog sig ett Skurupslag långt i turneringen. Skurup 2 gick fram till semifinal, där Hyllie 2 emellertid blev för svårt. Skurup förlorade sedermera även matchen om tredje pris, mot Näset med 4-2.

I flickor 14 tog sig två lokala lag till semifinal. Janstorp ställdes mot Höllviken 2, som vann den drabbningen med 3-1. Blentarp förlorade sin semifinal mot Höllviken 1 med samma siffror.

Därmed möttes Blentarp och Janstorp i matchen om tredje pris. Janstorp var starkast i den matchen och vann med 3-1.

Från arrangörshåll var man väldigt nöjd med årets upplaga av Gåsacupen.

- Det har varit väldigt positivt. Och det är roligt att ett lag från Falkenberg var med. Det är första gången vi har med ett lag som kommer så långt härifrån. De var väldigt nöjda också så det känns bra, säger Rosa Persson.

Resultat Gåsacupen

Pojkar 10, semifinaler: Åsum-Häljarp Röd 5-4, Näset-Heleneholm 0-3. Final: Åsum-Heleneholm 2-6. Match om tredje pris: Häljarp Röd-Näset 5-1.

Pojkar 11, semifinaler: Hyllie 2-Skurup 2 2-1, Näset-Wormo 0-3. Final: Hyllie 2-Wormo 1-4. Match om tredje pris: Skurup 2-Näset 2-4.

Pojkar 13, semifinaler: Klågerup-Malmö FF 2-1, Kvarnby-Wormo 2 1-0. Final: Klågerup-Kvarnby 3-0. Match om tredje pris: Malmö FF-Wormo 2 7-3.

Pojkar 15, semifinaler: Sjöbo-Åkarp 1 0-2, Skurup-Husie 4-3. Final: Åkarp-Skurup 2-1. Match om tredje pris: Sjöbo-Husie 0-3.

Pojkar 16, semifinaler: Svedala 1-Svedala 2 1-4, Trelleborgs FF 2-Trelleborgs FF 1 2-3. Final: Svedala 2-Trelleborgs FF 1 1-4. Match om tredje pris: Svedala 1-Trelleborgs FF 2 2-5.

Flickor 14, semifinaler: Höllviken 2-Janstorp 3-1, Blentarp-Höllviken 1 1-3. Final: Höllviken 2-Höllviken 1 1-4. Match om tredje pris: Janstorp-Blentarp 3-1.