Annons

Skurup nära poäng mot överlägsna tabellettan: ”Inte nöjd ändå”

Nästjumbon Skurup åkte på en ny svidande förlust i division 1. Men 1–2 mot suveräna seriedaren Borgeby behöver väl inte kategoriseras som kattskit?
– Jag är inte nöjd ändå. Vi vill vinna alla matcher, sa Skurupstränaren Martin Biärsjö.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2018
Martin Biärsjö.
Martin Biärsjö.Foto: Sprisse Nilsson

Borgeby är hela division 1-seriens överlägsna gigant. Man leder serien med 13 poäng, och då är vi ändå bara halvvägs. Men nästjumbon Skurup visade ingen rädsla. Ingen respekt.

– Vi stod upp väldigt bra hela matchen. Sen är Borgeby som du säger ett väldigt bra lag, sa Martin Biärsjö.

Annons

I mitten av första halvlek singlade en hörna ner i ett blåsigt Skurupsstraffområde. Den oberäkneliga bollbanan vilseledde gästernas försvarare och Borgeby nickade in ledningsmålet.

Bara ungefär tio minuter senare kom dock svaret – och det kom av Skurups centralfigur nummer ett i matchen, Fridha Bergkvist.

– Vi spelade med hög press och återvann bollen och Fridha utnyttjade målchansen som kom av det, sa Biärsjö.

1–1 och en helt öppen match. Men i andra halvlek duggade kalldusharna tätt för gästerna.

Dels kom 2–1 redan i den 46:e matchminuten. Dels tvingades det redan hårt prövade laget konstatera att ytterligare två spelare plitat in sina namn i skadejournalen. Jenny Lundahl lämnade planen med smärta i ländryggen, och målskytten Fridha Bergkvist fick en smäll ovanför knät som man tror stannar vid en lårkaka.

– Det sargade vårt självförtroende att släppa in det tidiga målet i andra halvlek. Men vi repade oss bra och tryckte faktiskt på för en kvittering i slutet.

Trots den fina insatsen var Martin Biärsjö inte nöjd.

– Nej, jag är inte nöjd ändå. Vi vill vinna alla matcher.

Skurup ligger fortsatt näst sist inför andra halvan av säsongen, och man ligger för närvarande på nedflyttningsplats.

– Jag är säker på att vi tar fler poäng under den andra halvan av säsongen, sa Martin Biärsjö.

Annons

Hur kan du vara så säker på det?

– I dag var första gången jag kände att vi mötte ett lag som vi kanske inte ska slå. Alla andra matcher går vi in för att vinna. Vi har haft stolpe ut länge nu, men det kan man inte ha en hel säsong.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons