Annons

Skurup tog första titeln i JAIF-cupen

Hemmalaget Skurup var enda lokala lag som tog sig till semifinal när den första dagen av JAIF-cupen avgjordes i Nils Holgersson-hallen.
Sport • Publicerad 14 november 2009

Janstorps populära inomhuscup hålls i flera klasser. Men i går avgjordes bara en av dem, nämligen P14.

Totalt kom 14 lag till spel. Bland dem fanns inslag som Tomelilla, Skurup, Blentarp och Sjöbo.

Annons

Tomelilla och Sjöbo vann en match var och förlorade tre, och var således en bra bit från att gå vidare till semifinal. Däremot gick det bättre för Skurup som vann grupp två efter tre segrar och en oavgjord match.

Bakom Skurup kom Anderslöv och laget med det udda namnet Ravi/Borrby/St Olof/Kivik på nio poäng. Laget från sydöst var nära avancemang men föll på sämre målskillnad än Anderslöv.

I semifinalerna möttes Heleneholm–Skurup och Hyllie–Anderslöv. Skurup hade inga problem att spela ut Heleneholm och vinna med klara 4–0. Och i den andra semifinalen vann Hyllie med 3–1.

Finalen mellan Skurup och Hyllie var logisk. Det var de två lagen som visade bäst klass både i gruppspelet och i semifinalerna.

Finalen blev jämn och välspelad. Till sist vann Skurup med 1–0, och tog klubbens första seger i cupen. Men kanske är det inte den sista. JAIF-cupen fortsätter i dag och pågår hela helgen. Sista klasserna avgörs inte förrän nästa söndag.

Roger Karlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons