Annons

Skurups HB kvar i tvåan

Skurups HB åkte på en rejäl förlust mot Åhus i gårdagens bortamatch, 19-27, men kan ändå glädja sig åt att division 2-kontraktet med stor sannolikhet är i hamn.
Sport • Publicerad 12 mars 2004

En av de argaste konkurrenterna, Bromölla, tappade nämligen poäng mot nästjumbon Mörrum.Därmed är Skurup fyra poäng före Bromölla med två matcher kvar att spela. Team Drott är fem poäng bakom SHB och har tre omgångar kvar att avverka. Endast ett av nämnda tre lag får göra H 65 sällskap till återkvalsspelet. Skurup har dessutom bättre målskillnad än Bromölla och Team Drott och möter Bromölla på hemmaplan nästa söndag. Där kan man således avgöra helt av egen kraft. Matchen mot Åhus bjöd emellertid inte på några division 2-takter. Skurup hängde med till 8-8 innan sex raka hemmamål förstörde dagen. - Att möta Åhus borta är ingen lätt uppgift men sättet vi förlorade på var inte bra. Vi var alldeles för veka och visade ingen riktig glöd, suckade Skurupstränaren Mats Kleman. Storskytten Jesper Andersson punktmarkerades från start, en åtgärd som ställde till det för Skurup. Man lyckades aldrig hitta något gångbart alternativ i anfallsspelet och orkade som sagt inte hänga med i målprotokollet mer än i halva första halvlek. Efter pausen var Skurup som närmast fyra mål ner men brände i den vevan två kontringar och då drogs rullgardinen definitivt ner. Som mest ledde Åhus med nio bollar. Särskilt många glädjeämnen lyckades Mats Kleman inte hitta men plussade ändå för målvakten Per Andersson, mittsexan Jacob Lundborg och vänstersexan Andreas Andersson. Åhus-Skurup 27-19 (14-8) S: Jacob Lundborg 4, Andreas Andersson 4, Niklas Strandell 3, Jonas Persson 3, Patrik Svantesson 2, Björn Lindskog, Jesper Andersson, Dennis Persson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons