Annons

Skurups HB under strecket

Drömmen om att få spela i allsvenskan efter jul lär nog bara att bli en dröm för Skurups HB. I gårdagens toppmöte mot Karlskrona i söderettan föll nämligen SHB med 23– 27 (12– 15) och halkade därmed under det allsvenska strecket.
Sport • Publicerad 23 november 2006

– Men vår målsättning har hela tiden varit att klara oss kvar utan kval. Och det gäller fortfarande, resonerar Kenneth Andersson, tränaren i Skurup.

Men visst har SHB svarat för en strålande höstsäsong. Vem hade trott att nykomlingen skulle vara med och slåss om en allsvensk biljett med endast fyra omgångar kvar?

Annons

– Nu måste vi vinna resten av matcherna om vi ska nå en allsvensk plats, menar Kenneth Andersson.

Skurup räckte inte till mot Karlskrona. Gästerna var bättre i det mesta och vann helt rättvist. Skurup började starkt och tog ledningen med både 3– 0 och 4– 1. Men ganska snabbt tog det roliga slut. SHB missade alldeles för många avslut, vilket gästerna inte vara sena att utnyttja. Det var dock inte förrän under de sista fem minuterna av den första halvleken som Karlskrona kunde dra ifrån. Gästerna hade ett betydligt bättre skytte och man tog avsluten vid rätt tillfällen.

I andra halvlek började Skurup med två raka utvisningar men lyckades ändå spela 0– 0. Skurup gick sedan från 12– 16 till 15– 16 och var endast ett stolpskott ifrån en kvittering. Men i stället ökade Karskrona till 16– 22 och då var matchen punkterad.

– Vi fick verkligen kämpa för att skapa lägen. Tyvärr missade vi alldeles för många avslut och åkte sen på kontringar. Men vi måste visa mer jäklar anamma och nu gjorde vi inte det till 110 procent, säger Kenneth Andersson. Individuellt var det mycket upp och ner i Skurup. Patrik Nilsson fick pris som bästa hemmaspelare. Patrik missade visserligen en hel del avslut, men han försökte och lyckades också med några tjusiga saker.

Målvakten Per Andersson började lysande och svarade för ett par svettiga räddningar. Även Dennis Persson gjorde några fina saker. Dels ett par fina genombrott och dels en "japan" till Niklas Strandell.

Johan Ohlsson

b Matchfakta

Skurup-Karlskrona 23-27 (12-15)

Skurup: Erik Hagelin 5 (2), Patrik Nilsson 4, Henrik Andersson 3, Dennis Persson 3, Mattias Lindkvist 2 (1), Andreas Andersson 2, Tobias Pettersson 2, Jesper Andersson, Niklas Strandell.

Karlskrona: Martin Johansson 7 (3), Mattias Roth 5, Peter Lindström 5, Martin Johansson 4, Damir Patuohovic 4, Martin Antonsson, Petrus Eriksson.

Publik: 239.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons