Annons

Skurups HBfortsätterövertygaSlog Warta efter imponerande spel

Femte raka segern – och en allt säkrare allsvensk plats.Men tränaren Kenneth Andersson vill dämpa förväntningarna.– Vårt mål har aldrig varit allsvenskan, säger han.
Sport • Publicerad 11 november 2006
Där satt den! Skurups kantspelare Daniel Lind jublar efter ett av sina sex mål i mötet med Warta. BILD: mark hanlon
Där satt den! Skurups kantspelare Daniel Lind jublar efter ett av sina sex mål i mötet med Warta. BILD: mark hanlonFoto: 

Skurups Handboll fortsätter att överraska och övertyga.

36– 32 mot klassiska Warta var ett rejält styrkebesked av den uppkäftiga nykomligen. Trots att göteborgarna hämtade in ett stort underläge och till och med gick förbi (23– 24) lyckades Skurup mobilera vad som krävdes när matchen skulle avgöras. Ett starkt inhopp av målvakten Pelle Andersson och några riktiga viljemål av Patrik Nilsson och Jesper Andersson vände skutan på rätt köl. När två minuter återstod var hemmaledningen bara en boll, men när Warta chansspelade för att nå en utjämning växte siffrorna.

Annons

– Warta är ett riktigt bra lag så den här segern värderar jag högt. Vi hade bra koll på dom från start men när dom började spela ett annorlunda försvarsspel fick vi lite problem, säger Kenneth Andersson, Skurups succétränare.

Mest imponerande med årets Skurup är bredden och jämnheten. Laget saknar riktiga stjärnor men har två jämngoda spelare på varje position och alla är beredda att ta ansvar. Dennis Persson har tidigare inte fått förtroendet från start, men när han fick det mot Warta visade han sin klass. Kanske var han den allra jämnaste hemmaspelaren. Duktiga när Skurup ryckte i den första halvleken var också målvakten Petter Rankell och storskytten Andreas Agerborn. Sedan får vi inte glömma Andras Andersson och Daniel Lind på kanterna. Tillsammans fixade duon elva fullträffar. Och mittsexan Erik Hagelin missade bara ett av alla sina avslut.

Skurup har vunnit åtta av sina elva division 1-matcher och ligger tvåa. Men Kenneth Andersson varnar för de kommande matcherna.

– Ser man krasst på det kommer vår poängskörd inte att växa lika mycket framöver. Nu möter vi lag som Olympic/Viking och IFK Malmö och det blir riktigt tufft. Tar vi två poäng i de fem matcherna mot lagen från den södra gruppen är jag nöjd..

Utöver den spelmässiga underhållningen måste Skurups HB få en eloge för sitt arrangemang. Festlig inramning, bra speaker och kanonmusik i högtalarna. Proffsigt.

Jan Ohlsson

b Matchfakta

Skurup– Warta 36– 32

S: Daniel Lind 6, Andreas Andersson 5, Andreas Agerborn 5, Erik Hagelin 5, Jesper Andersson 4, Dennis Persson 3, PatrikNilsson 3, Mattias Lindkvist 2, Henrik Andersson 2, Torbjörn Pettersson 1.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons