Annons

Skurups IBK och Martin Andersson går skilda vägar

Skurups IBK gör sin första säsong någonsin i division 1, och det har varit en tuff omställning för klubben. De senaste matcherna har dessutom tränaren Martin Andersson saknats. Nu bekräftar Andersson att han valt att lämna klubben.
– Jag tog beslutet både för lagets, och mitt bästa.
Innebandy • Publicerad 9 januari 2019
Mitt under brinnande säsong går Skurups IBK och tränaren Martin Andersson skilda vägar.
Mitt under brinnande säsong går Skurups IBK och tränaren Martin Andersson skilda vägar.

Efter fem år, varav två och ett halvt som huvudtränare, lämnar Martin Andersson den klubb han var med att föra upp till division 1 för första gången i klubbens historia.

– Under hela den tiden som jag var där snackades om att vi skulle upp i ettan. Det är första gången som klubben ligger i en förbundsserie, så det är klart jag är nöjd med min tid där, säger Martin.

Annons

Sportsligt har det varit en stor förändring för SIBK att gå upp en division. Laget som förra året kammade hem division 2 i överlägsen stil har i år bara skrapat ihop sju poäng på tolv matcher. Årets kräftgång är en del i bakgrunden att nu Andersson kliver åt sidan.

– Det är klart vi hade hoppats på att det skulle gå bättre. Vi har kämpat ända sedan försäsongen. Men vi har en tunn trupp, och så fick vi inte in några nyförvärv. Jag fick kanske inte in det som jag tyckte vi behövde.

Beslutet ska ha tagits efter en match mot Höllviken i DM, där det efteråt ska blivit ”turbulent”. Vad som hände vill dock Martin inte gå in på.

– Nä det tycker jag inte vi behöver gå in på här. Men jag hade grubblat ett tag, och efter den matchen kändes det som jag behövde en förändring. Jag tog beslutet både för lagets och mitt bästa.

– Jag hoppas att killarna kan vända på det nu. Jag vet hur duktiga de kan vara, säger Andersson.

Nu när Martin valt att kliva åt sidan har Nils Hall coachat laget. Och enligt klubbens ordförande Claes Lind kommer det se ut så även i fortsättningen.

– Ja spelarna är jättenöjda, så det är bara att köra vidare. Dessutom har vi tagit in en före detta tränare Magnus Fredriksson, som ska fungera som en mentor för Nils. Han har inte kunnat vara med så mycket än på grund av jobb, men förhoppningen är att han ska vara med så mycket han hinner.

Ordföranden säger även att stämningen i laget är god, trots det något problematiska tabelläget.

– Det är bara positivt! Det känns jättebra och spelarna tror stenhårt på det. Vi behöver bara ha tre lag bakom oss, säger Claes Lind.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons