Annons

Skyttekungar drabbar samman i Ystad

I Ystad Arena finns många skyttekungar i handboll.
I Parkskolan arenan intill finns det också skyttekungar.
Flera av dem sitter med fingern på avtryckaren – redo att bli skånsk mästare.
Skytte • Publicerad 20 mars 2019
Foto: Mattias Mattisson

I helgen avgörs skånska mästerskapen i luftgevärsskytte med Ystads skyttegille som avsändare. 90 av landets främsta skyttar ska göra upp om titlarna i både sittande och stående skytte.

– Vi försöker tänka på bredden men just den här tävlingen håller en lite högre nivå. Det är inget för absoluta nybörjare, säger Roger Nilsson i arrangörsklubben.

Annons

På lördag avgörs de sittande klasserna med stöd för skyttar i alla åldrar – från tio år och uppåt (den äldsta skytten lär vara 81 år!). På söndag är det så dags för stående skytte. Båda dagarna handlar det om grundskjutning på morgonen och förmiddagen och finaler strax efter lunch.

Flera tunga hemmahopp finns med i startlistan. Kanske ska de största förväntningar ställas till Annika och Peter Grenander och till Ann Pettersson och Sara Nilsson. Ann och Sara är faktiskt regerande svenska mästare i lag.

– Vinner man SM så kan man självklart också finna skånska mästerskapen. Men fullt så logisk är inte alltid idrotten. Det är ny tävling och nya förutsättningar, säger Roger Nilsson.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons