Snöpligt slut för Sjöbo

Det vill sig inte riktigt för Sjöbo i division 4-fotbollen. Svedala gjorde 3-2 med matchens sista spark.
Sport • Publicerad 24 maj 2003

Sjöbo IF har ingen vidare tumme med Fru Fortuna. För inte så länge sedan åkte laget på en 3-2-förlust mot Bara efter ett baklängesmål i slutminuterna. Samma händelseförlopp utspelade sig mot Svedala i lördags. Med matchens sista spark avgjorde Svedala till egen fördel. - Man har ju haft roligare stunder. Jag trodde ju i alla fall att vi skulle få med oss en poäng, suckade SIF-tränaren Christer "Mumin" Nilsson. Svedala var förvisso det bättre laget sett till hela matchen och såg ut att ha kopplat greppet en bit in i andra halvlek när man gjorde 2-0. Sjöbo hade så långt bara haft en bra 20-minutersperiod i mitten av första halvlek. Tre byten i tät följd blev dock precis den injektion som Sjöbo behövde. Plötsligt blev det fart i spelet och hela kollektivet lyfte sig. Med 13 minuter kvar att spela gjorde först den ena inhopparen, Christian Andersson, 2-1 och i den 80:e minuten var det den andres, Fredrik Månsson, tur att näta till 2-2. Sjöbo hade ångan uppe i den vevan och tog över nära nog totalt mot ett stressat Svedala som plötsligt befarade att åtminstone två poäng skulle ryka all världens väg. - Sedan hade vi faktiskt ett par ypperliga lägen att avgöra på. Först en tre mot en-situation och sedan ett friläge med påföljande retur som sköts över. Vi borde absolut gjort mål på någon av de chanserna, fortsatte Mumin. När sistnämnda möjlighet för Sjöbo uppenbarade sig återstod endast 45 sekunder av matchen men Svedala hann med ett anfall till och fick som sagt in 3-2 på tilläggstid. - De kontrade direkt på vårt friläge och en av deras spelare fick på en otagbar kanonträff. Vi hann upp och göra avspark, sedan blåste domaren av. Visst var de bättre över 90 minuter men det hade varit stärkande för oss att ta tre poäng här. Nu hamnar vi i stället i ett ingenmansland i tabellen. De nämnda inhopparna, liksom Stefan Jonsson, svarade för starka insatser. Nyttigast för dagen var ändå Johan Wall. Svedala-Sjöbo 3-2 (1-0) Målen: 1-0, 2-0, 2-1 Christian Andersson, 2-2 Fredrik Månsson, 3-2.