Annons

Sommarkastet i Sandskogen

När solen började gå ner under gårdagskvällen samlades femton friidrottsintresserade på Sandskogens IP. Det var dags för Sommarkastet.
Sport • Publicerad 18 juli 2007

En tävling där man endast tävlar inom de olika kastgrenarna. I går var det dags för diskus och kula. Nästa tisdag är det spjut och slägga som gäller. Göran Håkansson är tränare i spjut och höjdhopp men för kvällen är han en tävlande i diskus och kula.

– Det är första gången vi anordnar en tävling med bara kastgrenar. Det ska bli kul att tävla, bara känna på det lite, berättar Göran. De tävlande är mellan 11 och 59 år gamla. Men för att det ska vara jämnt så tävlar alla inom sina egna åldersgrupper, då diskusen och kulan ska väga olika beroende på hur gammal man är. En av de som tävlar i sextonårsklassen är Ida Månsson, YIF. Hon tillhör Sverigeeliten i diskus och innehar ett skånskt rekord.

Annons

– Det är en rolig tävling. Vem som helst får vara med och kasta, säger Ida.

Georg Persson, ledare och funktionär, berättar att tävlingen inleds med diskus. Sedan ska alla stöta kula. Ett sätt att få ungdomar att testa på flera olika grenar inom friidrotten.

– Upp tills ungdomarna är femton testar de alla sorters grenar. Det är efter femtonårsåldern man börjar specialisera sig, fyller Göran Håkansson i.

Robin Nilsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons