Southampton hakar på i ligatoppen

Fotboll • Publicerad 7 december 2020
Southamptons danske mittback Jannik Vestergaard nickade in kvitteringen i 2–1-segern borta mot Brighton.Foto: Naomi Baker/AP/TT

Southampton vände 0–1 till seger med 2–1 i sydkustderbyt borta mot Graham Potters Brighton i Premier League-fotbollen. En tung seger på många sätt för "The Saints". Klubben hakar på i tabelltoppen med 20 inspelade poäng på elva omgångar och ligger femma i den engelska ligan, fyra poäng bakom ledande Tottenham.

En VAR-dömd straff med nio minuter kvar att spela visade sig bli avgörande. Danny Ings slog säkert in bollen som gav tre poäng.

Brighton tog ledningen – via en straff – genom Pascal Gross i mitten av den första halvleken, men kort före halvtid lyfte dansken Jannik Vestergaard på en hörna och nickade kraftfullt in kvitteringen.

Potters Brighton står på tio poäng och ligger på 16:e plats, fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket.