Annons

Djurgårdsspelare försätts på fri fot

En fotbollsspelare i Djurgården står åtalad för våldtäkt och riskerar vid fällande dom fängelse i minst tre år samt utvisning.
Nu försätts spelaren på fri fot i väntan på dom.
Fotboll • Publicerad 15 november 2022
Den spelare i Djurgården som riskerar tre års fängelse försätts nu på fri fot i väntan på dom. Arkivbild.
Den spelare i Djurgården som riskerar tre års fängelse försätts nu på fri fot i väntan på dom. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Tingsrätten meddelade efter avslutad rättegång i förra veckan att spelaren skulle kvarbli i häktet fram tills dom meddelas eller om tingsrätten beslutar annat.

Nu har tingsrätten meddelat annat efter överläggning av dom.

Annons

Tingsrätten meddelar att det inte längre finns skäl att hålla kvar spelaren häktad i målet.

"Häktningsbeslutet hävs och han ska omedelbart försättas på fri fot", står det i beslutet som TT tagit del av.

Fortsatt avstängd

– Vi har precis fått den här informationen och har inte haft någon kontakt med honom ännu, men vi avvaktar domen, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

TT: Ni fattar inget beslut om hur ni ska göra innan domen kommer?

– Nej, det kommer vi inte göra. Och nu är dessutom säsongen slut och vi har verksamhet fram till torsdag, så det kommer inte vara aktuellt att han återgår till någon fotbollsträning, utan han kommer fortsatt att vara avstängd till domen har kommit.

TT: Kommer ni kontakta honom nu när han försatts på fri fot?

– Vi kommer säkert ha någon kontakt med honom så småningom här under dagen.

Dom nästa vecka

Utöver våldtäkt är spelaren åtalad för ringa narkotikabrott och flera fall av kränkande fotografering, då han ska ha filmat kvinnan utan hennes vetskap.

Den misstänkta våldtäkten ska enligt åtalet ha ägt rum i spelarens lägenhet i centrala Stockholm natten efter Djurgårdens 0–3-förlust borta mot Degerfors i början av oktober.

Spelaren nekar till brott på samtliga åtalspunkter. Han medger att han haft sex med målsäganden, men att det funnits samtycke.

Dom i fallet meddelas den 24 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons