Annons

Splitts äldrelag skånska mästare

GK Splitt hade två lag med i Skånska mästerskapet klassen äldre. Det slutade med guld för det ena laget och en tiondeplats för det andra.
Sport • Publicerad 13 november 2008
Ett guld och en tiondeplats. Det blev resultatet för GK Splitts båda lag i Skånska mästerskapen i Lund. Bild: Privat
Ett guld och en tiondeplats. Det blev resultatet för GK Splitts båda lag i Skånska mästerskapen i Lund. Bild: PrivatFoto: 

Guldlaget Splitt lag 1 började tävlingen med fristående. Gymnasterna visade upp ett fint fristående med fin samtidighet och utstrålning som nådde fram till domarna. Poängen blev mycket 8,65. I tumbling genomförde laget mycket fina varv med jämn ström, bra teknik och säkra landningar. Här lämnade gymnasterna inte mycket till domarna att göra avdrag på, vilket också visade sig i den fina poängen som landade på hela 9,1 och guldet var inom räckhåll. Som sista gren återstod trampetten och med tanke på guldvittringen spred sig nervositeten i laget. Detta till trots gick Splittjejerna in och visade upp tre starka trampettvarv, dock med några små missar.

Trots dessa missar gillade domarna vad de såg av Splitt även i detta moment och gav 9,15 poäng. Slutsumman 26,15 innebar guld med god marginal till silverplatsen.

Splitt lag 2 landade på 23,95 poäng vilket gav en tiondeplats.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons