Annons

Spritskandal i Drammen

Patrik Liljestrands tränarkarriär i Norge har tagit en ände med förskräckelse. Efter bara fem månader som ansvarig för toppklubben Drammen HK har Patrik slutat sitt uppdrag med omedelbar verkan. Nu kommer han och familjen att flytta tillbaks till Sverige och bosätter sig troligen i Ystad.
Sport • Publicerad 25 november 2002

- Efter det som hänt har vi ingen lust att vara kvar i Drammen. Vissa spelare har uppträtt på ett sätt som inte har med toppidrott att göra, säger Patrik Liljestrand till YA-sporten. Det var några händelser i samband med Drammens Europacupmatch på bortaplan mot Tatran Presov från Slovakien förra helgen som utlöste bråket. Patrik har under hela säsongen varit missnöjd med disciplinen och under förlustmatchen blev tre spelare utvisade på grund av osportsligt uppträdande. Det bidrog starkt till nederlaget. - Bara under höstmatcherna har vi fått sju-åtta spelare utvisade på grund av osportsligt uppträdande. Det är fullständigt oacceptabelt för mig som tränare. Men det är inte bara på planen som disciplinen lämnat mer att önska. Efter nederlaget i Slovakien framförde Patrik Liljestrand, via sin lagkaptenen, klara direktiv om att spelarna inte fick dricka alkohol eftersom laget skulle spela match i norska ligan på onsdagen. Fyra av spelarna respekterade inte alkoholförbudet utan festade till rejält. - Egentligen skulle vi ha ett möte på måndagen, men med tanke på hur de aktuella spelarna måste ha mått var det lika bra att skjuta på mötet till på tisdagen. Där rensade vi luften. Sedan hade spelarna ett eget möte och efter detta framfördes kritik mot mig som tränare. Och det var just de spelare som hade brutit mot alkoholförbudet som kom med kritiken. I ett pressmeddelande som Drammen HK gick ut med ifrågasattes Liljestrands motivation att leda laget och kritik riktades även mot träningspassen och taktiken. - Jag ville inte vara kvar med tanke på de disciplinära problem som fanns. Som jag ser det följdes varken vår uppgjorda taktik eller spelidé. Dessutom drog spelarna på sig alldeles för många utvisningar på grund av osportsligt uppträdande. Ovanpå alltsammans trotsade vissa spelare alkoholförbudet. Då tycker jag inte man kan prata om toppidrott längre. - Sedan, fortsätter Patrik, tycker jag att klubben bara gjorde bort sig ytterligare när de i ett pressmeddelande skrev att jag inte skulle vara motiverad. Jag hade inte tänkt berätta om spelarnas festande och den bristande disciplinen i laget, men känner att jag måste försvara mig. Någonstans handlar det ju om min heder och fortsatta tränarkarriär, säger Patrik. 1992 var Patrik Liljestrand målvakt i Ystads IF:s SM-guldlag. Därefter har han varit både spelare och tränare i IFK Ystad. Under åren i Ystad träffade han även sin sambo Emilia, som han har två barn tillsammans med. Kopplingen till Ystad gör att det med största sannolikhet blir här som familjen kommer att bosätta sig. Flyttlasset lär rulla inom loppet av bara några veckor.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons