Annons

Ståhl om tränarkritiken: "Helt rätt"

Efter en mindre bra tävling i helgen blev Daniel Ståhl sågad – av sin egen tränare.
Diskusstjärnan rycker på axlarna.
Friidrott • Publicerad 7 juli 2020
Daniel Ståhl. Arkivbild.
Daniel Ståhl. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

I en intervju med SVT sade Vésteinn Hafsteinsson att han är trött på att titta på misslyckade kast, att Daniel Ståhl kastar "som en kratta".

Hårda ord, men inget som rör Ståhl i ryggen.

Annons

– Vésteinn är rak och tydlig. Han håller sig till fakta och det är helt rätt. Det är en del av spelet om man ska bli duktig och kasta ännu längre, säger han inför onsdagens Karlstad GP.

Hafsteinsson kommer inte att vara på plats på Tingvalla IP. Efter en tids hårt arbete har islänningen känt av varningssignalerna från sommaren 2016 då han lades in på sjukhus med utmattningssymptom.

Pausen ska inte behöva påverka Daniel Ståhls prestation.

– Ingenting. Jag har rest mycket själv tidigare. Till exempel till Doha förra året och då kastade jag 70,50. Det hade varit kul om han hade varit på plats men annars spelar det ingen roll.

Ståhl är inte orolig för sin tränares hälsa och Hafsteinsson säger att han kommer att vara tillbaka vid sin adepts sida redan till tävlingen i Växjö till helgen.

Till Ståhls glädje.

– Han är världens bästa diskustränare genom tiderna. Sedan är han en rolig kille också, säger den regerande världsmästaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons