Annons

Stark avslutning räckte inte

Ystads TK hade chans att nå elitdivisionen när man stod för värdskapet i division 1-tennisens sista sammandrag inomhus. Men en seger och en oavgjord match i helgen räckte inte för att ta steget upp i landets bästa serie.
Sport • Publicerad 11 december 2011
Alexander Olsson och de andra i Ystads TK var oerhört nära att ta steget upp i elitdivisionen. Foto: Bass Nilsson/arkiv
Alexander Olsson och de andra i Ystads TK var oerhört nära att ta steget upp i elitdivisionen. Foto: Bass Nilsson/arkivFoto: Bass Nilsson/arkiv

– Man ska aldrig vara nöjd med en andraplats. Speciellt inte med tanke på att vi var en boll ifrån att gå upp i elitdivisionen, suckade YTK-liraren Alexander Olsson och syftade på säsongens första match mot Höllviken där man hade matchboll i en av singlarna. Vinst där – och YTK hade kunnat fira avancemang på hemmaplan i helgen.

– Men killarna har ändå gjort det bra, vi har krigat och kämpat hårt för varann genom hela serien.

Annons

Svettigt blev det också i helgens matcher, framför allt i den första mot Elfsborgs TK som rättvist slutade oavgjort 3-3 efter att inte mindre än fyra av de sex matcher gått till supertiebreak.

- Där är det lite High Chaparall, det kan gå hur som helst. Dom vann två och vi vann två och det var väl okej, menade Alexander, som tillsammans med Anton Åkesson vann sin dubbel och räddade en poäng åt YTK. Den som dock imponerade mest var Robin Fahgén i förstasingeln, där han körde över Anders Lindström med 6-0, 6-3. Och värre skulle det bli, för i söndagens drabbning med Marks TK släppte Fahgén endast ett game i sin singel.

– Jag är inte så förvånad, Robin har varit djävligt bra genom hela serien, berömde Alex.

Ystads TK avslutade inomhussäsongen med att slå Marks TK med 4-2. Fahgén och Edvin Larsson stod för singelsegrarna medan de båda dubblarna Anders Påhlsson/Robin Fahgén och Alexander Olsson/Anton Åkesson gjorde sitt. Sistnämnda duo tvingades dock rädda fem matchbollar innan man kunde gå segrande ur striden efter 14-12 i supertiebreaket.

Höllviken höll undan i toppen och därmed blev det en andraplats i serien och nya tag i division 1 nästa säsong för herrarna i Ystads TK.

Rebecka Sjöberg
Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons