Annons

Starka nerver hos IFK:s F12-tjejer

Gåsacupen är åter i gång! Som en följd av det spelas det massor av täta och nervpirrande matcher i Nils Holgersson-hallen. Gårdagens F12-klass var ett bra exempel på det.
Sport • Publicerad 2 november 2006
De här Simrishamnstjejerna blev bästa sydöstlag i Gåsacupens F12-klass genom att sluta som trea. Stående från vänster: Jonny Hansen (ledare), Enna Kurbegovic, Mathilda Olsson, Cornelia Rosberg. Mitten: Moa Olsson, Sabina Hansen, Felicia Viberg, Minela Suljovic. Liggande: Josefine Månsson-Schmidt. BILD: ULF GUMMESSON
De här Simrishamnstjejerna blev bästa sydöstlag i Gåsacupens F12-klass genom att sluta som trea. Stående från vänster: Jonny Hansen (ledare), Enna Kurbegovic, Mathilda Olsson, Cornelia Rosberg. Mitten: Moa Olsson, Sabina Hansen, Felicia Viberg, Minela Suljovic. Liggande: Josefine Månsson-Schmidt. BILD: ULF GUMMESSONFoto: 
Rödsvartrandiga Skivarp gjorde en bra turnering i F12-klassen där laget tog sig ända till semifinal. Här möter de Brösarp i gruppspelet. BILD: THORSTEN PERSSON
Rödsvartrandiga Skivarp gjorde en bra turnering i F12-klassen där laget tog sig ända till semifinal. Här möter de Brösarp i gruppspelet. BILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

Bland annat ställdes tredjeplacerade IFK Simrishamn inför ett par riktiga nervprov, som lagets tjejer hanterade på bästa sätt. Den allra mest spännande matchen var kvartsfinalen mot Eskilsminne.

Med fem sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Eskilsminne till 2– 2. Och under den efterföljande golden goal-perioden böljade spelet fram och tillbaka. Till slut gjorde IFK-målvakten, Josefine Månsson-Schmidt, en jätteräddning på ett friläge och bollen gick till Simrishamns speciella målskytt, Enna Kurbegovic, som dribblade av motståndarmålvakten och sköt segermålet i öppen bur. Målet var så förlösande så IFK-ledaren Jonny Hansen fick spontant glädjefnatt och slängde sig om halsen på segerskytten.

Annons

– Jag är en lite övertänd tränare som ändå alltid är väldigt snäll mot mina spelare, sa Jonny, när glädjefnattet kom på tal.

Jonny var emellertid inte ensam om att glädjas åt segern. Hela laget låg och kramade om varandra på plastgräset under stort jubel.

– Vi har en sådan gnista i det här laget och vi vill alltid vinna, förklarade Enna Kurbegovic.

I semifinalen blev det dock förlust för IFK, som ganska klart åkte ut mot starka Höllviken 2.

Samma öde till mötes gick ett annat duktigt syd-östlag, Skivarp, som förlorade mot Höllviken 1, efter golden goal.

Därmed ställdes Simrishamn och Skivarp mot varandra i matchen om tredje pris. Även denna drabbning blev nervkittlande och till slut gick Simrishamn segrande ur striden med 4– 3. Alla IFK:s mål mot Skivarp gjordes av måltjuven Enna Kurbegovic, som efter tredjeplatsen sa så här om sina lagkompisar.

– De är skitduktiga allihop och det är riktigt roligt att spela i det här laget.

Finalen vanns av Höllviken 1, som besegrade klubbkompisarna i Höllviken 2 med 1– 0.

Första klassen ut i årets Gåsacupen var annars F10, där Köpingebro blev bästa sydöstlag genom att sluta som fyra. Köpingebro slog ut Janstorp i kvartsfinalen men föll sedan mot Stattena i semi och mot Vången 2 i matchen om tredje pris. IFK Simrishamns cupäventyr tog, precis som Janstorps, slut i kvartsfinalen.

F10 vanns av Eskilsminne.

Annons

Sent i går spelades även F16. Mer om den klassen i morgondagens tidning.

I dag fortsätter cupen med P15.

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@)allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons