Annons

Stefan Christoffersson tar över Ystads IF

Det blir Stefan Christoffersson, Höllviken som blir ny tränare för Ystads IF:s division 3-lag i fotboll.Därmed återvänder Stefan till Ystads idrottsplats – säsongerna 2002–2003 hade han som den minnesgode kommer ihåg hand om IFK Ystad.
Sport • Publicerad 7 oktober 2005

Efter tio säsonger i YIF gjorde Nils-Erik "Bagaren" Person sin sista match som YIF-tränare i serieavslutningen mot Kirseberg då YIF med en 1–0-seger fixade nytt division 3-kontrakt..

Nu är det klart vem som blir hans efterföljare.

Annons

Efter en tids förhandlingar har nämligen Stefan Christoffersson. IFKTrelleborg och Ystads IF kommit överens.

– Ja, vi är i varje fall överens till 99,9 procent. Det är bara några smådetaljer som knappast stjälper det här som återstår och förhoppningsvis löser vi dem redan i kväll. Jag är nämligen just nu på väg ner till Ystad, säger Stefan när vi når honom på mobiltelefonen på torsdagskvällen.

Har du sett YIF i år?

– Jag har ju tränat IFK Trelleborg i år och vi möttes i våras i en träningsmatch. Annars har jag inte sett dem. Men jag noterade då att YIF har ett ungt lag med hungriga och lovande spelare. Jag ser det som en stor utmaning att ta han om YIF. Och sen ska det bli kul med en ny idrottsplats också. Trivdes för övrigt väldigt fint i Ystad under mina två år i IFK. Att det är 13 mil fram och tillbaka för mig att pendla är inget som bekymrar mig. Under tiden i bilen har man chans att rensa skallen och det kan vara rätt så skönt.

Vad har du för fotbollsfilosofi?

– Ingenting märkvärdigt. Jag förespråkar 4–4–2 med zonspel och även om YIF mer eller mindre kört med markeringsspel så är det för de flesta ingenting nytt. Många av de äldre har spelat med det här spelsystemet tidigare. Sen är jag ingen förespråkare för "tjongfotboll" utan jag vill att man spelar längs marken och att man gärna då tar hjälp av ytterbackarna som följer med upp i anfallet. Jag vill helt enkelt att vi ska vara ett spelande lag.

Har du fått några garantier om spelartruppen?

– Nej, men vad jag förstår så har de flesta spelarkontrakt även nästa år och det är min förhoppning att truppen blir så intakt som möjligt. Sen får man alltid vara inställd på att en och annan söker nya utmaningar och vill kanske spela högre upp. Men det är samtidigt viktigt att spelare som exempelvis Ernad Kovacevic stannar kvar. En lite äldre, rutinerad spelare som varit med länge och som kan vara lite pappa i laget.

Men hur blir det egentligen med spelartruppen?

Vi ställde frågan till Ystads IF:s kanslist och konsulent Lars Stark.

Annons

– Det är vår målsättning att försöka hålla truppen intakt och de allra flesta har också kontrakt med oss även nästa säsong. Det gäller till exempel även en sån spelare som Andreas Persson som egentligen är den ende som aviserat att han vill pröva på spel högre upp om han får chansen.

Men det finns fler spelare som figurerar i den ryktesspridning som alltid uppstår vid den här tidpunkten på året.

Vindsnabbe Martin Ingelsson är ett exempel – framtidslöftet Fredrik Ahl ett annat.

– Jag hoppas att båda stannar Vi håller på att omförhandla kontraktet med Ingelsson och även om Ahl antytt att han vill tillbaka till Hammenhög är det min förhoppning att han stannar kvar. Det är en av de allra största talangerna i sydöstra Skåne och jag tror han skulle må bra av att fortsätta spela division 3-fotboll. Men självfallet får han själv bestämma. Ahl har också han kontrakt med oss nästa år men samtidigt tror jag att det finns en klausul i kontraktet som gör att han kan gå tillbaka till Hammenhög, avslutar Lasse Stark.

Jan Andersson

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

Stefan Christoffersson

Aktuell:Ny tränare för Ystads IF:s division 3-lag i fotboll.

Ålder:47 år.

Annons

Yrke:Egenföretagare.

Familj:Fru och två barn.

Bor:Höllviken.

Klubbar som aktiv:IFK Malmö, Veberöd, (ett år i USA), IFK Malmö igen, IFK Klagshamn, Minnesberg.

Tränarkarriär:Ungdomstränare i Höllvikens GIF (började som grabben Johans tränare), assisterande A-lagstränare till Ulf Larsson (tidigare klubbkompis i IFK Malmö) i Höllviken 2001, huvudtränare i IFK Ystad 2002–2003, huvudtränare i IFK Trelleborg 2004–2005 (bara tre poäng från kvalplats).

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons