Annons

Stefans debut ingen höjdare

Han kom, han sågs och han...... förlorade. Stefan "Stiffe" Mårtenssons debut som elitserietränare blev en tung historia.
Sport • Publicerad 23 november 2006

IFK Ystads nye tränare hade många blickar riktade mot sig i ÖP-hallen i går. Många var de som undrade om det skulle bli någon positiv effekt bland IFK-spelarna att ha ny tränare vid sidan om.

Men Basti Rasmussens efterträdare fick en tung inledning på sin elitkarriär. Stefan Mårtenssons röda Ystadslag fick ge sig med 28– 30 (11– 15) i hemmaderbyt mot H 43.

Annons

– Jag har inte hunnit trolla så hemskt mycket än. Jag har bara haft några få träningar med laget, sa Stefan efter matchen. Förutom att Stefan tagit över tränaransvaret och att man bytt till AC/DC:s låt "Thunderstruck" vid inmarschen var det inte mycket som kändes fräscht i IFK i går. Det var krampaktigt, ängsligt och slarvigt, precis som alltför många gånger tidigare denna säsongen.

– Vi har givetvis känt en viss press efter all turbulens som varit och det har satt sig en del i huvudet, förklarade Mårtensson.

De tekniska misstagen hos IFK var återigen på tok för många och vissa av dem var förvånansvärt enkla, särskilt i första halvlek.

– Vi gör så många tekniska misstag så det är helt sjukt. Och vissa är jätteenkla, vanliga passningar som sitter på fötterna, sa Patrik Kvalvik frustrerat. Allt var emellertid inte dåligt med IFK Ystad i går. Laget lyckades hitta tillbaka in i matchen i andra halvlek, trots att nästan ingenting fungerat den första halvtimmen. Den uppvisade lagmoralen ledde till och med till att IFK gick upp i ledning när duktige Marko Tanaskovic gjorde 22– 21 med en kvart kvar att spela.

– Vi trodde i paus på att vi skulle kunna gå i kapp ungefär efter en kvart och det gjorde vi ju. Vi försökte också matcha laget så vi hade en del pigga spelare kvar den sista kvarten, men sedan gjorde vi tyvärr några enkla misstag i slutet, sa Mårtensson.

IFK tappade snart sin ledning men fick ett gyllene läge att ta kommandot igen efter 21 minuter, när man i underläge 24– 25 hade chansen att spela sex mot fyra utespelare i en knapp halvminut.

Men trots att man hade bollen lyckades man inte göra något mål och inte gick det bättre när H 43 fick tillbaka sin ena utvisade spelare. I stället för att gå i kapp i målprotokollet under det numerära överläget förlorade IFK denna period med 0– 1.

– Vi söker efter trygghet i spelet och vi kommer fortsätta med det, sa Mårtensson om framtiden.

Nästa försök får han och IFK-gänget på lördag då laget åker till Söderslättshallen för att möta IFK Trelleborg.

Ulf Gummesson

Annons

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@allehandasyd.se

Lurblåsarligan

Patrik Kvalvik3

Marko Tanaskovic2

Alexander Hansen1

Ställningen:Anders Persson 11, Patrik Kvalvik 9, Alexander Hansen 9, Niclas Ekberg 8, Anders Jacobson 7, Sergo Datukashvili 3, Fritjof Jönsson 2, Marko Tanaskovic 2, Linus Rasmussen 1, James Blondell 1, Henrik Knudsen 1, Linus Persson 1.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons