Annons

Stenberg åter i Jonebergshallen

Inför den här säsongen lämnade som bekant Mattias Stenberg Gröstorp för spel i Eslöv men i kväll återvänder han till sin forna hemmahall. "Det ska bli riktigt roligt", säger Mattias inför elitseriemötet i Jonebergshallen.
Sport • Publicerad 30 november 2008
Under flera säsonger var han publikfavorit i Gröstorp – nu återvänder han till Jonebergshallen när Eslöv kommer på besök. Arkivbild: bass nilsson
Under flera säsonger var han publikfavorit i Gröstorp – nu återvänder han till Jonebergshallen när Eslöv kommer på besök. Arkivbild: bass nilssonFoto: 

Under fler säsonger var han den stora publikfavoriten i Gröstorpströjan men i kväll återfinns han således i motståndarlaget - därtill på andrabordet.

Efter att vanligtvis ha sprungit in till Kernkraft 400:s "Zombie Nation" får han nu marschera in med "Det var på vägen ner till Österlen" dånande ur högtalarna.

Annons

- Jag hoppas inte publikreaktionerna blir alltför negativa, säger Mattias då han tänker på hur han kommer att tas emot av den stora publiken i Jonebergshallen.

När lagen möttes i Eslöv för några veckor sen blev det en klar hemmaseger.

- Men då rann siffrorna i väg och vi vann en del jämna matcher. Jag räknar med att det blir betydligt tuffare den här gången. Gröstorp började kanske lite trevande då de först fick spela utan Hong och när han återvände var han kanske inte helt på topp efter sin skada. Men han och hela Gröstorp verkar vara på gång nu. För publiken blir det inte bara ovanligt att se Mattias i motståndarlaget utan publiken kommer nog också att tycka att det är konstigt att han tampas på andrabordet.

- Det är en himla massa år sen jag gjorde det senast. Men jag tycker det är helt OK. Vissa lag har rätt jämna spelare medan det i andra lag kan vara rätt så stor skillnad på spelarna på första- och andrabordet. Den stora skillnaden är kanske i stället att man har större press på sig på andrabordet. Alla lagen har ju en bra kines på förstabordet och dom slipper man nu, säger Mattias som faktiskt har spelat på båda borden i år.

- De tre första matcherna spelade jag på förstabordet innan Guo Kai kom, säger Mattias om faktiskt har bättre kvot på förstabordet (5-1) än på andra (7-3) vilket kanske kan förklaras med att Mattias återigen haft känning av sin onda nacke.

Riktigt hur Gröstorp formerar trupperna i kväll är inte klart men att det blir en eller två ur trion Mikkel Hindersson, Andreas Ohlsson och Martin Nilsson som blir Mattias motståndare står klart.

- Vem jag får möta spelar egentligen ingen större roll. Vi har tränat mycket tillsammans och vi känner varandra väl. Jag räknar emellertid med att de ställer upp med Mikkel eftersom han gått så bra i år. Sen var Martin med senast men förlorade så det lutar kanske åt att Gröstorp nu väljer Andreas.

Hur trivs du i Eslöv?

- Jättebra. Med tanke på studierna är det skönt att jag slipper resorna. Men även när jag var i Gröstorp tränade jag mycket med Eslöv.

Ditt tips - hur går det?

- Jag tror vi vinner med 5-2. Jag hoppas givetvis på segern men om vår segersvit någon gång ska brytas så svider det kanske lite mindre om det skulle råka bli mot Gröstorp.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons