Annons

Stenson satsar på paragolfen

Med hjälp från världsstjärnan Henrik Stenson ökar golfförbundet sin satsning på golf för funktionsnedsatta.
Golf • Publicerad 24 februari 2021
Henrik Stenson under ett paragolfläger i Kallfors. Arkivbild.
Henrik Stenson under ett paragolfläger i Kallfors. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist

I sommar erbjuds dagläger för personer med funktionsnedsättning på sju klubbar. Den 7 augusti är Malmö Burlöv GK, Växjö GK, Borås GK, Kumla GK, Botkyrka GK, Gävle GK och Umeå GK arrangörer.

– Det är så kul att se hur viktig golfen har blivit i dessa spelares liv, säger Stenson.

Annons

Samarbetet mellan världsstjärnan och golfförbundet inleddes 2013. Stenson fick som årets spelare en summa pengar att skänka till en valfri golfverksamhet.

– Från början var mitt intresse mest en tillfällighet, jag hade sett ett reportage om paragolfarna. När jag fick 10 000 kronor att skänka var paragolfen första tanken, säger Stenson.

– Henriks engagemang är fantastiskt och han är en stor inspirationskälla för oss alla som arbetar med verksamheten, liksom alla som deltar. Med den nya satsningen vill vi inspirera fler med funktionsnedsättning att prova på samt utveckla sin golf och därmed komma i rörelse, träffa nya vänner och utmana sig själva, säger Helena Brobeck, paragolfansvarig på golfförbundet.

Förutom dagläger bidrar Henrik Stenson Foundation genom att skänka specialdesignade golfbilar till golfklubbar med paragolfverksamhet, ett stipendium samt arrangemanget Henrik Stenson Paragolf Challenge.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons