Annons

Stenson "varmt välkommen" till egna tävlingen

Det blir Ullna golfklubb som står värd för Scandinavian Mixed 2023.
Henrik Stenson och Annika Sörenstam blir på nytt ansiktena utåt – trots Stensons hårt kritiserade flytt till LIV-touren.
Golf • Publicerad 3 november 2022
Henrik Stenson har bekräftat att han kommer till spel i Scandinavian Mixed nästa år. Arkivbild.
Henrik Stenson har bekräftat att han kommer till spel i Scandinavian Mixed nästa år. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

De två första upplagorna av Scandinavian Mixed hölls på Vallda respektive Halmstad.

Nästa år är det Ullna golfklubb norr om Stockholm som 8–11 juni får arrangera tävlingen, den enda på Europatourerna där startfältet består av både damer och herrar.

"Unik" bana

Annons

– Banan på Ullna är helt fantastisk. Unik. Den ligger dessutom nära stan, så vi kan göra en fin publikupplevelse. Det är tajt, så det kommer att bli limiterat med biljetter för att skapa en föreningskänsla. Då får man en bra atmosfär under tävlingen, säger Claes Nilsson, vd på We Do Sports, företaget som står bakom Scandinavian Mixed, till Svensk Golf.

Han bekräftar också att tävlingens ansikten utåt fortsatt blir Annika Sörenstam och Henrik Stenson. Det förändras inte av kritiken mot den sistnämndes val att flytta till den penningstinna LIV-touren, som finansieras av Saudiarabiens statliga investeringsfond.

Lyfter fram andra

Däremot kommer man att använda sig av fler spelare i marknadsföringen, exempelvis Linn Grant, som i fjol vann tävlingen i överlägsen stil, nio slag före Henrik Stenson och Marc Warren.

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsföringen, som Linn och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, säger Claes Nilsson.

Efter flytten till LIV-touren har bland annat Svenska golfförbundet valt att avsluta sina samarbeten med Stenson. Beslutet ska dock inte ses som kritik mot Stenson som person, har förbundet betonat. Motiveringen är i stället att LIV-tourens upplägg, där spelare får inbjudningar i stället för att kvala in, "är negativt för idrottens utveckling, både i Sverige och internationellt".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons