Stökigt när Edmonton kvitterade mot Vegas

Edmonton utjämnade kvartsfinalserien mot Vegas till 2–2 efter 4–1-segern.
Men efteråt handlade det mesta om ett brutalt överfall på Edmontonstjärnan Leon Draisatl.
– Hoppas han blir avstängd, säger Mattias Ekholm om Alex Pietrangelo.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2023
Vegas Alex Pietrangelo, i vit tröja, gjorde en tripping på Edmontons Darnell Nurse. Pietrangelo fick sedan matchstraff för en ful slashing.Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Edmonton stängde matchen tidigt, hade 3–0 redan efter första perioden. Mattias Ekholm gjorde 3–0-målet – svenskens första mål i årets Stanley Cup.

I den sista perioden blev det väldigt grinigt på isen när Vegas jagade för att försöka nå ikapp. Vegas Alex Pietrangelo åkte på en hård tackling av Evander Kane, som slapp utvisning. En stund senare åkte Pietrangelo fram till Leon Draisatl, efter att tysken spelat ifrån sig pucken, och slog honom över handlederna.

– Det var verkligen inte snyggt, säger Mattias Ekholm till Aftonbladet.

– Jag hoppas han blir avstängd, för det kan inte vara så att man får försöka skada motståndarnas bästa spelare medvetet. Då kan ju det hända hela tiden. Han gick över gränsen där.

Pietrangelo fick fem minuters utvisning och matchstraff.

I matchens sista minut blev det ett slagsmål mellan Edmontons Darnell Nurse och Vegas Brett Howden.

– Det är förväntat när resultatet i alla matcher mellan två divisionsrivaler rinner iväg, men idag var det somliga som gick över gränsen och gjorde saker vi inte vill se, säger Ekholm.