Annons

Storförlust för decimerat Skurup

Det blev en klar förlust för Skurups handbollsherrar i hemmamötet mot Kärra som knallade upp på en fjärdeplats efter seger med 33–22.
Sport • Publicerad 16 november 2008
Alexander Mårtensson på genombrott.
Alexander Mårtensson på genombrott.Foto: 

Som siffrorna antyder var Skurup aldrig riktigt nära att rubba Kärra som kom till spel med två elitserierutinerade herrar, mittnian Robert Goude och mittsexan Johan "Greta" Axelsson.

– De två har spelat ihop i massor av år och dom hade vi problem med även under min tid i elitserien, menade Skurups tränare Ion Vargalui.

Annons

Gästerna tog tidigt kommandot och när Skurup fick två utvisningar i tät följd passade Kärra på att göra ett tidigt ryck och hade i princip avgjort matchen när det var dags för pausvila.

I den andra kom Skurup lite närmare i målprotokollet mycket tack vare Tobias Larsson som storspelade i målet och som då svarade för ett antal frilägesräddningar.

Som närmast var Skurup när Dennis Persson krutade in 16–20 med ett fräsande underarmsskott men direkt efter drabbades Skurup av en ny utvisning och Kärra kunde återigen dryga ut försprånget och kunde till slut vinna med elva måls marginal, 22–33. Ja, fråga är om inte Kärra till och med vann med tolv bollar då undertecknad tycker att sekretariatet glömde att bokföra ett av Kärras mål i samband med Skurups dubbelutvisning i den första halvleken.

– Det går inte att besegra ett så bra lag som Kärra som har två spelare med elitserierutin när man tvingas spela utan sina två bästa spelare och bara har 17-18-åringa avbytare på bänken. Sebastian Rasmussen satt på läktaren då han var avstängd han brukar göra 12–13 mål och så skadade Andreas Folkstrand foten under matchen, suckade Skurups tränare Ion Vargalui som var missnöjd med det mesta.

Andreas for med stor kraft rakt in i väggen me foten före efter en kontring. Han haltade ut men kom tillbaka i spel i slutet av matchen.

– Men jag vet inte riktigt vad som hänt. I värsta fall är det en spricka i foten, förklarade Andreas.

Varken Andreas eller Ion tyckte att Skurup kom upp i några högre höjder.

– Vi var varken bra framåt eller bakåt. I den första halvleken kom vi inte till alls framåt och det konstiga är att vi alltid spelar bättre borta än hemma. Här hemma kommer vi alltid i underläge med fem-sex bollar, fortsatte Ion Vargalui.

Fanns det inget som var bra?

– Nej, egentligen inte. Men de unge pågarna som kom in och spelade de sista minuterna gjorde det bra. Och Tobias i målet var OK.

Annons

Själva vill vi också plussa för Andreas Pusing Andersson på vänsterkanten.

Jan Andersson

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons