Annons

Storförlust för YIF

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Efter förra omgångens lyft, med seger i Staffanstorp, för Ystads IF var laget tillbaka på ruta ett efter en förkrossande förlust på hemmabanorna mot Ecco med 6– 13.
Sport • Publicerad 30 november 2008

Det visade sig på nytt att YIF är som mest borta i hemmahallen. Visst tvingades laget undvara en av lagets bästa spelare, Rickard Persson, men totalresultatet 5 643 går inte att hitta godtagbara ursäkter för. Endast tre spelare över 700 höll medioker division 3-klass. I en serie hängde hemmalaget med skapligt. Underläget med 2–3 var ingen katastrof, särskilt som om Malmölaget knappast imponerade.

Men när en kvartett hos gästerna började hitta strikefickan skaffade sig Ecco ett antal matchbollar efter halva matchen. Via 1 549 i nästföljande serie tog Malmölaget hand om fullpoängaren redan på den första matchbollen, genom att inför den avslutande serien vara i ledning med 11–4. Höstsäsongens facit blev klena sju inspelade poäng för YIF och det kommer att krävas allmän mobilisering inför vårens fortsatta seriespel om division 2-statusen ska upprätthållas.

Mats Hedfors
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons