Annons

Storförlust för Ystads IF

Ett orörligt och nästintill ointresserat YIF föll tungt i Partillebohallen. Utöver elvamålsförlusten skadade sig Pierre Hammarstrand i axeln och kan komma att missa söndagens derby.
Sport • Publicerad 5 november 2008
Pierre Hammarstrand skadade sig i förlustmatchen borta mot Sävehof. Bild: Ronney Lantz
Pierre Hammarstrand skadade sig i förlustmatchen borta mot Sävehof. Bild: Ronney LantzFoto: 

Efter sju minuter lämnade Torben Winther in timeoutkortet. Då stod det 7-2 till Sävehof. YIF:s försvar som i tidigare matcher sett stabilt ut gick inte att känna igen och Sävehof lekte inför hemmapubliken.

- Vi spelar fruktansvärt dåligt. Men samtidigt har Sävehof flyt och gör mål på allt. Inget under de första tio minuter gick vår väg, säger Ystads tränare Torben Winther.

Annons

YIF hade stora problem, särskilt framåt. Att laget saknade Konrad Rasmussen var tydligt och anfallsspelet blev ofta stillastående och idéfattigt. Bara i första halvlek hade YIF ett dussintal tekniska fel och missade skott.

- Det är uppenbart att vi saknar Konrad. Vi spelar omständigt och håglöst framåt. Men det positiva är comebackspelarna Kaupo Palmar och Magnus Lindén fick ett bra träningspass, säger Torben Winther.

Linus Bolin kom tidigt in istället för inte så lyckade David Andersson i målet. Målvakterna hade tillsammans fyra räddningar i första halvlek, och de stod Bolin för. I en duell med Sävehofs Jonathan Stenbäcken blev Pierre Hammarstrand tvungen att lämna planen.

- Stenbäcken skulle spärra bort mig. Då fastnade jag med armen och vred axeln. Det knakade ganska rejält men jag vet inte vad det som hände. Jag ska undersöka axeln imorgon.

Chansen finns att Hammarstrand missar det kommande derbyt mot IFK.

- Jag hoppas att det inte är någon fara, jag vill verkligen inte missa derbyt.

YIF inledde andra halvlek med ett utgrupperat försvarsspel och det störde Sävehof.

- En bra sak med matchen var att vi kunde träna på ett utgrupperat försvarsspel. Det är en sak som jag vill kunde använda mot bättre motstånd säger en inte alltför besviken Torben Winther.

Sävehof slog av på tempot i andra och luftade bänken rejält. Samtidigt började YIF spela bättre både bakåt och framåt. Tim Rix, som kommit in istället för Linus Nilsson, gav lite snurr på anfallsspelet. Samtidigt spelade Linus Bolin mycket bra och stod för elva räddningar.

- Det blev som ett träningspass i andra..ja, mer blev det inte, säger YIF:s bästa spelare Linus Bolin.

Annons

Trots förlusten var inte Torben Winther orolig inför det kommande derbyt mot IFK.

- Jag är nöjd med vårt spel i andra halvlek. Vi gör aldrig två dåliga matcher på raken, det här blir en bra tändvätska.

Robin Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons